Ubuntu

Lubuntu 12.04 20120418 install fail

Reported by jerrylamos on 2012-04-19
24
This bug affects 4 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
ubiquity (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

May be similar to Bugs 984184 on Xubuntu and 978489 on Lubuntu a few days ago. Syslog indicates an error this time - I'm not a developer, is it a python problem?

Apr 19 01:59:59 lubuntu kernel: [ 1597.076206] kjournald starting. Commit interval 5 seconds
Apr 19 01:59:59 lubuntu kernel: [ 1597.077173] EXT3-fs (sda7): using internal journal
Apr 19 01:59:59 lubuntu kernel: [ 1597.077200] EXT3-fs (sda7): mounted filesystem with ordered data mode
Apr 19 02:00:00 lubuntu ubiquity[5559]: migration-assistant: filtering out Ubuntu precise (development branch) (12
.04) (/dev/sda7) as it has no users
Apr 19 02:00:00 lubuntu ubiquity[5559]: switched to page migrationassistant
Apr 19 02:00:34 lubuntu ubiquity[5559]: debconffilter_done: ubi-migrationassistant (current: ubi-migrationassistan
t)
Apr 19 02:00:34 lubuntu ubiquity[5559]: Step_before = stepMigrationAssistant
Apr 19 02:02:41 lubuntu install.py: Exception during installation:
Apr 19 02:02:41 lubuntu install.py: Traceback (most recent call last):
Apr 19 02:02:41 lubuntu install.py: File "/usr/share/ubiquity/install.py", line 688, in <module>
Apr 19 02:02:41 lubuntu install.py: install.run()
Apr 19 02:02:41 lubuntu install.py: File "/usr/share/ubiquity/install.py", line 129, in run
Apr 19 02:02:41 lubuntu install.py: self.copy_all()
Apr 19 02:02:41 lubuntu install.py: File "/usr/share/ubiquity/install.py", line 464, in copy_all
Apr 19 02:02:41 lubuntu install.py: self.db.progress('SET', 10 + copy_progress)
Apr 19 02:02:41 lubuntu install.py: File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/debconf.py", line 60, in <lambda>
Apr 19 02:02:41 lubuntu install.py: lambda *args, **kw: self.command(command, *args, **kw))
Apr 19 02:02:41 lubuntu install.py: File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/debconf.py", line 81, in command
Apr 19 02:02:41 lubuntu install.py: status = int(status)
Apr 19 02:02:41 lubuntu install.py: ValueError: invalid literal for int() with base 10: ''
Apr 19 02:02:41 lubuntu install.py:

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 12.04
Package: ubiquity 2.10.13
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.2.0-23.36-generic 3.2.14
Uname: Linux 3.2.0-23-generic i686
ApportVersion: 2.0.1-0ubuntu4
Architecture: i386
CasperVersion: 1.315
Date: Wed Apr 18 22:10:15 2012
InstallCmdLine: BOOT_IMAGE=(loop)/casper/vmlinuz boot=casper iso-scan/filename=/precise-desktop-i386.iso noprompt noeject
LiveMediaBuild: Lubuntu 12.04 "Precise Pangolin" - Beta i386 (20120418)
ProcEnviron:
 TERM=xterm
 PATH=(custom, no user)
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: ubiquity
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

jerrylamos (jerrylamos) wrote :

On trying to install Ubuntu 12.04 (32 bit), I encountered a very similar problem. The relevant part of syslog appears to be:

May 7 09:38:13 ubuntu install.py: Exception during installation:
May 7 09:38:13 ubuntu install.py: Traceback (most recent call last):
May 7 09:38:13 ubuntu install.py: File "/usr/share/ubiquity/install.py", line 689, in <module>
May 7 09:38:13 ubuntu install.py: install.run()
May 7 09:38:13 ubuntu install.py: File "/usr/share/ubiquity/install.py", line 129, in run
May 7 09:38:13 ubuntu install.py: self.copy_all()
May 7 09:38:13 ubuntu install.py: File "/usr/share/ubiquity/install.py", line 465, in copy_all
May 7 09:38:13 ubuntu install.py: self.db.progress('SET', 10 + copy_progress)
May 7 09:38:13 ubuntu install.py: File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/debconf.py", line 60, in <lambda>
May 7 09:38:13 ubuntu install.py: lambda *args, **kw: self.command(command, *args, **kw))
May 7 09:38:13 ubuntu install.py: File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/debconf.py", line 81, in command
May 7 09:38:13 ubuntu install.py: status = int(status)
May 7 09:38:13 ubuntu install.py: ValueError: invalid literal for int() with base 10: ''

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in ubiquity (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Matteo Sgalaberni (sgala-9) wrote :

I have the same problem.

Changed in ubiquity (Ubuntu):
assignee: nobody → Matteo Sgalaberni (sgala-9)
assignee: Matteo Sgalaberni (sgala-9) → nobody
Matteo Sgalaberni (sgala-9) wrote :

I installed the system with
ubiquity --no-migration-assistant
the installer finished but without telling me "installation successful"
i installed manually grub, created my user and passwords
after that I purged all ubiquity* packages remained on the system...
I don't know why the installer have done this but I do this workaround.

Simon Bock (sbock) wrote :

Same ubiquity bug for me (lubuntu 12.04 wget 2012-06-02).

May be similar to Bugs #984184 on Xubuntu and #978489 on Lubuntu and Bug #969620 on Beta2.

Dennis Schridde (devurandom) wrote :

Persists in 12.04 final.

doccpu (dhorner) wrote :

just reran install of 12.04 from original iso burnt on dvd ( cd's just wont boot) it failed and opened desktop. ctrl alt f2 term and did
'sudo apt-get remove ubiquity-slideshow-ubuntu' . ( what the heck is that)
it installed fine this time. figures the cute bells and whistles screwed up the install once again. I guess not enough ram to make pretty and run whats necessary at same time.
installs should check ram and run what can. not everybody has the latest and greatest mega machine like the guys that write the install packs. It took me forever to actually find the alternate dloads on the ubuntu site. sigh if it says you can find the alternate install some where they should give a link to that some where not just a general note they can be found ...... and give no links besides the torrents or older versions. it finally crashed some how and dumped me to a text page that had text that turned out to be links.

david96 (robot1) wrote :

I had the same bug on xubuntu distribution.
The solution: start your livecd, choose "try ubuntu without installing"
Once the office to open the terminal and remove the package ubiquity-slideshow-xubuntu:

sudo apt-get remove ubiquity-slideshow-xubuntu

You can then start the installation by clicking on the icon located on the desktop

Enjoy :)

JAAN (blgarion) wrote :

Thanks for sharing the fix, it worked like a charm for me too. Good thing I found this before hitting my head against the wall: I was going nuts!
Certainly, if a lot of people realized this problem they should have released an .iso without the sideshow to prevent this problem. It doesn't make sense to make people go crazy if there's already a solution out there.

Once more, thanks guys!

uwer@netic.de (uwer) wrote :

I was tearing my hair out over this. #8 and #9 worked great.
Thank you people!

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers