Comment 53 for bug 941695

I am getting a similar error using the BCM4313 card on our Acer Aspire One 722 netbooks running 12.04. They see the network and connect using the brcmsmac driver, but will occasionally stop being able to transfer over wifi. Network manager says the netbooks are connected and they have an IP address, but they cannot ping anything. That lasts for about a minute and then they can load webpages again. It seems to happen under heavy network load on the device (but not on the network at large). Running dmesg | grep iee shows that it is constantly reporting the following info:

[ 637.012316] ieee80211 phy0: brcms_c_dotxstatus: INTERMEDIATE but not AMPDU
[ 637.012533] ieee80211 phy0: brcms_c_dotxstatus: INTERMEDIATE but not AMPDU
[ 645.588396] ieee80211 phy0: brcms_ops_bss_info_changed: qos enabled: true (implement)
[ 648.650949] ieee80211 phy0: brcms_ops_bss_info_changed: qos enabled: true (implement)
[ 649.676131] ieee80211 phy0: brcms_ops_bss_info_changed: qos enabled: true (implement)
[ 650.595325] ieee80211 phy0: brcms_ops_bss_info_changed: qos enabled: true (implement)
[ 654.590220] ieee80211 phy0: brcms_ops_bss_info_changed: qos enabled: true (implement)

This error and the messages only appear on our school network. The netbooks work fine on my home network and don't have those log messages. Our school network does use qos for VoIP, but I am not sure why that would have to be reported over and over again. Also I don't know what the AMPDU message is about at all. The same netbooks with an Atheros card have no issue connecting and staying connected, so it seems like an interaction between some aspect of our school network and the BCM4313 card in Linux.