[apport] gnome-alsamixer crashed with SIGSEGV

Bug #91681 reported by simon on 2007-03-12
40
This bug affects 5 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
gnome-alsamixer (Ubuntu)
Medium
MOTU

Bug Description

Binary package hint: gnome-alsamixer

Kernel 2.6.20-9-generic did not detect sound card.
ASUS Laptop W7J has realtek sound card.

Kernel 2.6.10 is OK.

ProblemType: Crash
Architecture: i386
CrashCounter: 1
Date: Mon Mar 12 23:36:22 2007
DistroRelease: Ubuntu 7.04
ExecutablePath: /usr/bin/gnome-alsamixer
Package: gnome-alsamixer 0.9.7~cvs.20060916-1
PackageArchitecture: i386
ProcCmdline: gnome-alsamixer
ProcCwd: /home/simon
ProcEnviron:
 LANGUAGE=ko_KR:ko:en_GB:en
 PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/bin/X11:/usr/games
 LANG=ko_KR.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
Signal: 11
SourcePackage: gnome-alsamixer
Stacktrace:
 #0 0x0804cd00 in ?? ()
 #1 0x00000000 in ?? ()
StacktraceTop:
 ?? ()
 ?? ()
ThreadStacktrace:
 .
 Thread 1 (process 6108):
 #0 0x0804cd00 in ?? ()
 #1 0x00000000 in ?? ()
Uname: Linux simon-laptop 2.6.20-9-generic #2 SMP Mon Feb 26 03:01:44 UTC 2007 i686 GNU/Linux
UserGroups: adm admin audio cdrom dialout dip floppy lpadmin plugdev scanner video

simon (skksimon) wrote :

StacktraceTop:gam_mixer_get_visible (gam_mixer=0x0) at gam-mixer.c:529
gam_app_constructor (type=134890776, n_construct_properties=2, construct_params=0x80a81c0)
IA__g_object_newv (object_type=134890776, n_parameters=1, parameters=0x80a8010) at gobject.c:937
IA__g_object_new_valist (object_type=134890776, first_property_name=0x80528d9 "title",

Daniel Holbach (dholbach) wrote :

Thanks for your bug report.

Changed in gnome-alsamixer:
assignee: nobody → motu
importance: Undecided → Medium
Changed in gnome-alsamixer:
status: Unconfirmed → Confirmed

StacktraceTop:gam_mixer_get_visible (gam_mixer=0x0) at gam-mixer.c:529
gam_app_constructor (type=134890776, n_construct_properties=2, construct_params=0x80a81c0) at gam-app.c:296
IA__g_object_newv (object_type=134890776, n_parameters=1, parameters=0x80a8010) at gobject.c:937
IA__g_object_new_valist (object_type=134890776, first_property_name=0x80528d9 "title", var_args=0xbfd7c85c "") at gobject.c:1022

StacktraceTop:gam_mixer_get_visible (gam_mixer=0x0) at gam-mixer.c:529
gam_app_constructor (type=134890776, n_construct_properties=2, construct_params=0x80a81c0) at gam-app.c:296
IA__g_object_newv (object_type=134890776, n_parameters=1, parameters=0x80a8010) at gobject.c:937
IA__g_object_new_valist (object_type=134890776, first_property_name=0x80528d9 "title", var_args=0xbfd7c85c "") at gobject.c:1022

Viktor Mileikovskyi (v-mil) wrote :

Dear Members.
I have Ubuntu 11.04 x64.
A Bug #642888 (PCBEEP doesn't work) also affects me.
Maybe the same reason - ???
(A copy of this message posted to a Bug #91681)

Also alsamixer failed:

~$ alsamixer
cannot open mixer: No such file or directory

I try different mixers with the same result.
I created ~/bark.wav 48000 Hz, 24 bit stereo.

aplay -q "~/bark.wav"
ALSA lib confmisc.c:768:(parse_card) cannot find card '0'
ALSA lib conf.c:4184:(_snd_config_evaluate) function snd_func_card_driver returned error: No such file or directory
ALSA lib confmisc.c:392:(snd_func_concat) error evaluating strings
ALSA lib conf.c:4184:(_snd_config_evaluate) function snd_func_concat returned error: No such file or directory
ALSA lib confmisc.c:1251:(snd_func_refer) error evaluating name
ALSA lib conf.c:4184:(_snd_config_evaluate) function snd_func_refer returned error: No such file or directory
ALSA lib conf.c:4663:(snd_config_expand) Evaluate error: No such file or directory
ALSA lib pcm.c:2212:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM default
aplay: main:660: помилка відкриття аудіо: No such file or directory

Maybe the same problem.

I try different sound cards with the same result: embedded snd-hda-intel, USB Juster sound card and USB speakers Logitech S-150. Sound Properties from System Preferences, Video Player, sounds of dialogues are works normally.

Other programs (non-Ubuntu) similar failures trying to play any sound:

KWave: plays a dialogue sound and shows a message:
Openning the device 'default' failed: No such file or directory

Rezound can not play with message:
Error: void CSoundPlayerChannel::play(sample_pos_t, CSoundPlayerChannel::LoopTypes, bool) -- the soun player is not initialized.

The best regards.
Viktor

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers