Comment 17 for bug 59217

Lee.Tambiah (flossgeek) wrote :

On booting with the Live install disk on an IBM ThinkPAd R50e this bug is produced. After logging in the GDM I am presented with a dialogue which displays the following:-

"There was an error starting the GNOME Settings Daemon.

Some things, such as themes, sounds, or background settings may not work correctly.

The last error message was:

Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply. The reply timeout expired, or the network connection was broken.

GNOME will still try to restart the Settings Daemon next time you log in."

I installed edgy despite the error above and it seems fine at logging in from a fresh boot. However if I log out back to the GDM and Log back in I am given the following error:-

" There was an error starting the GNOME Settings Daemon.

Some things, such as themes, sounds, or background settings may not work correctly.

The last error message was:

Process /usr/lib/control-center/gnome-settings-daemon exited with status 1.

GNOME will still try to restart the Settings Daemon next time you log in."

----------------------------------------------------------------------------------------------------

If I produce the bug and the open a terminal and run:-

$ gnome-settings-daemon

I gain my theme back with the following output in terminal:

xrdb: "*Label.background" on line 243 overrides entry on line 170
xrdb: "*Text.background" on line 249 overrides entry on line 211
xrdb: "*Label.foreground" on line 255 overrides entry on line 171
xrdb: "*Text.foreground" on line 261 overrides entry on line 212

However as soon as I close terminal or use the "Ctrl" + C my theme then returns back to the abnormal state.