Comment 1 for bug 1385930

This historically happened with the ubuntu installer (ubiquity) if "parted"
returns errors (both normal and wubi installs). Seen it before when there
is leftover GPT data on a MBR formatted disk. Try booting from the USB and
going to a terminal (or hit Ctrl+Alt+F1 during the installation) and run:

sudo parted -l
and
sudo fdisk -l

See what errors you get (PS those are lower case L's). If it complains
about GPT data on a MBR formatted disk or returns other errors, then you'll
need to clean them up before the installer will let you continue.

There's a possibility this is something new but I'd rule the above out
first.

On Sun, Oct 26, 2014 at 10:19 AM, Ilian Zhelyazov <email address hidden>
wrote:

> Public bug reported:
>
> Мy computer is with windows 7 ultimate 64-bit quad core pentium, 6 GiGs
> RAM and 1TB harddisk, and i decide to try new ubuntu 14.10 64-bit,
> download the iso from ubuntu site and install with wubi, reboot and
> installation stop with:''failed to partition the selected disk"/this
> probably happened because are too many/primary/ partitions in the
> partition table/. After clicking OK stopped with error "No root file
> system is defined" each clicking on this error continious repeated
> endless this label.Please help me to decide these error!
>
> ** Affects: wubi
> Importance: Undecided
> Status: New
>
> ** Affects: debian-installer (Ubuntu)
> Importance: Undecided
> Status: New
>
> ** Also affects: debian-installer (Ubuntu)
> Importance: Undecided
> Status: New
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to Wubi.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/1385930
>
> Title:
> 14.10 dual boot win 7 64-bit cannot with wubi installing
>
> Status in Wubi, Windows Ubuntu Installer:
> New
> Status in “debian-installer” package in Ubuntu:
> New
>
> Bug description:
> Мy computer is with windows 7 ultimate 64-bit quad core pentium, 6
> GiGs RAM and 1TB harddisk, and i decide to try new ubuntu 14.10
> 64-bit, download the iso from ubuntu site and install with wubi,
> reboot and installation stop with:''failed to partition the selected
> disk"/this probably happened because are too many/primary/ partitions
> in the partition table/. After clicking OK stopped with error "No root
> file system is defined" each clicking on this error continious
> repeated endless this label.Please help me to decide these error!
>
> To manage notifications about this bug go to:
> https://bugs.launchpad.net/wubi/+bug/1385930/+subscriptions
>