Comment 100 for bug 978807

Tartopom3 (tartopom3) wrote :

Kamal, First of all, i would like to thank you so much to have done such a great job for our community.

My Cypress Trakpad on my XPS13Z doesn't work at all under X...due to a lack of driver loaded...(it seems to).

$ dmesg | grep -i cyp
[ 3.721604] input: CyPS/2 Cypress Trackpad as /devices/platform/i8042/serio1/input/input7

$ uname -i
x86_64

$ uname -a
Linux dsi-13 3.2.0-26-generic #41+kamal4~DellXPS-Ubuntu SMP Tue Jun 26 19:18:20 UTC 2012 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

$ sudo dmidecode -s system-product-name
Dell System XPS L321X

<<part of my Xorg.0.log>>

[ 4.496] (II) config/udev: Adding input device CyPS/2 Cypress Trackpad (/dev/input/event7)
[ 4.496] (**) CyPS/2 Cypress Trackpad: Applying InputClass "evdev touchpad catchall"
[ 4.496] (II) Using input driver 'evdev' for 'CyPS/2 Cypress Trackpad'
[ 4.496] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[ 4.496] (**) CyPS/2 Cypress Trackpad: always reports core events
[ 4.496] (**) evdev: CyPS/2 Cypress Trackpad: Device: "/dev/input/event7"
[ 4.496] (--) evdev: CyPS/2 Cypress Trackpad: Vendor 0x2 Product 0x8
...
[ 4.496] (II) config/udev: Adding input device CyPS/2 Cypress Trackpad (/dev/input/mouse0)
=====> [ 4.496] (II) No input driver specified, ignoring this device.
=====>[ 4.496] (II) This device may have been added with another device file.

I cleaned my /etc/X11/xorg.conf.d, and keep only original thing in /usr/share/X11/xorg.conf.d
I'm sure i have missed something trivial...but...don't know exactly what.

Thanks in advance for any tips!