Menus are partially unreadable in kubuntu 11.04 Beta 1

Bug #753027 reported by PaulN on 2011-04-06
14
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
xserver-xorg-video-intel (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: kdebase-workspace

 K menu & app menus have black on black with vertical streaks
on most but not all of the menu.
Disabling Desktop effects has no effect.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 11.04
Package: plasma-desktop 4:4.6.1-0ubuntu4
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.38-8.41-generic 2.6.38.2
Uname: Linux 2.6.38-8-generic x86_64
Architecture: amd64
Date: Wed Apr 6 18:33:34 2011
ExecutablePath: /usr/bin/plasma-desktop
InstallationMedia: Kubuntu 11.04 "Natty Narwhal" - Beta amd64 (20110330)
ProcEnviron:
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: kdebase-workspace
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
XsessionErrors:
 (knotify4:1859): GStreamer-CRITICAL **: gst_debug_add_log_function: assertion `func != NULL' failed
 (firefox-bin:2126): GLib-CRITICAL **: g_hash_table_insert_internal: assertion `hash_table != NULL' failed

PaulN (paulne) wrote :
PaulN (paulne) wrote :

Also some title bars display the same problem.

PaulN (paulne) wrote :

See also bug # 750964 "Screen corruption in menus and titlebars"

Bug remains with all updates as of 8 April 2011.

PaulN (paulne) wrote :

see also bug # 747723

PaulN (paulne) wrote :

Title bar screen shot attached.

PaulN (paulne) wrote :

Oops here it is as a .png

PaulN (paulne) wrote :

example of right click context menu on background.

Jonathan Thomas (echidnaman) wrote :

Graphics driver issue.

affects: kdebase-workspace (Ubuntu) → xorg (Ubuntu)
Curtis Gedak (gedakc) wrote :

I am experiencing the same problem.

I am running Kubuntu 11.04 Beta1 on an Asus P8H67-M PRO/CSM motherboard with a Sandy Bridge Intel i7-2600K CPU using the on CPU Intel HD Graphics.

Also of note is that menus in non-KDE applications do display correctly (e.g., Firefox, Open Office, etc.)

bugbot (bugbot) on 2011-04-09
tags: added: kubuntu
PaulN (paulne) wrote :

Menu problem was resolved by installing x.org untrusted ppa:
ppa:xorg-edgers/ppa

See url:
https://launchpad.net/~xorg-edgers/+archive/ppa

for description

Paul

madbiologist (me-again) wrote :

It looks as if this bug is fixed in xserver-xorg-video-intel 2:2.14.0-4ubuntu7.

* Add 102_gen6_invalidate_texture_cache.patch: Fix corruption in KDE
    menus on sandybridge GPUs. (LP: #750964)
 -- Robert Hooker - Mon, 11 Apr 2011 14:00:58 -0400

Can someone confirm?

Curtis Gedak (gedakc) wrote :

madbiologist, yes I can confirm that this fixed the problem for me.

Recently I tried kubuntu-11.04-beta2-desktop-amd64.iso and can confirm that the problem appears to be fixed in this new beta2 release.

madbiologist (me-again) on 2011-04-16
affects: xorg (Ubuntu) → xserver-xorg-video-intel (Ubuntu)
Changed in xserver-xorg-video-intel (Ubuntu):
status: New → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers