"Error: HUD service not connected" when opening HUD

Bug #995040 reported by nLinked on 2012-05-05
42
This bug affects 6 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
unity-2d (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

I get this error in the typing box when I press Alt to open the HUD:

Error: HUD service not connected

Typing anything returns no results for any app. I upgraded from Ubuntu 11.10 32-bit to 12.04. I use Ubuntu Unity 2D. Everything is updated.

In Unity 3D, the HUD does say "Type your command", but typing anything still returns nothing when it should, and a little circle spins on the left of the text as if it was trying to look for something.

description: updated
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in unity (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Alex Moldovan (alexmoldovan) wrote :

Does "unity --reset" solve the issue?

Afraid not. If I run that command in Unity 2D, it changes me to Unity 3D. I log out and back into 2D, but the HUD error still appears in the typing box.

rbaleksandar (redbaronqueen) wrote :

I can confirm this bug too. I did an upgrade and get this error ever since I first logged in. I also did a fresh install on another computer and still the same problem.

This bug persists in 12.04 LTS running Unity 2D on a MacBook Pro 5,2. It is not a consistent bug, however. For me, this bug appeared after I did a clean install (for completely unrelated X server reasons). My first 12.04 install was fine -- no HUD issues whatsoever.

I tried Alex's suggestion (unity --rest), however, it did not work. Unity --reset re-launched unity as unity 3D, not unity 2D (which is what I need). The HUD more broken under unity 3D -- it still doesn't work, but it also doesn't display the "hud not connected" error.

Does anyone know why it can't find the ".service" files it's looking for (see attachment)??field.comment=I tried Alex's suggestion (unity --rest), however, it did not work. Unity --reset re-launched unity as unity 3D, not unity 2D (which is what I need). The HUD more broken under unity 3D -- it still doesn't work, but it also doesn't display the "hud not connected" error.

Does anyone know why it can't find the ".service" files it's looking for (see attachment)?

bump

Omer Akram (om26er) wrote :

People here: https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/unity/+question/195972 are also seeing something similar.

affects: unity (Ubuntu) → indicator-appmenu (Ubuntu)
affects: indicator-appmenu (Ubuntu) → unity-2d (Ubuntu)
Michael Zaugg (AOI) (it-oas) wrote :

Did anyone with this issue try to (re-)install indicator-appmenu?

  sudo apt-get install indicator-appmenu

After this (re-login first) HUD also worked on Unity 2D.
Details see: http://askubuntu.com/q/126295/10475

Changed in unity-2d (Ubuntu):
status: Confirmed → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers

Related questions

Bug attachments