udev adds virtual mouse, the real one stops working

Bug #663178 reported by Oreolek on 2010-10-19
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
udev (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: udev

I have a A4Tech USB X7 Mouse. It's correctly autoconfigured as /dev/input/mice and working. But udev can randomly check it and find another one:

alexander@Cortez:/etc/X11$ cat /var/log/Xorg.0.log|grep mouse
[ 26.620] (II) A4Tech USB Full Speed: Found 20 mouse buttons
[ 26.620] (II) A4Tech USB Full Speed: Configuring as mouse
[ 26.621] (II) config/udev: Adding input device A4Tech USB Full Speed (/dev/input/mouse0)
[ 26.636] (II) A4Tech USB Full Speed: Found 1 mouse buttons
[ 26.636] (II) A4Tech USB Full Speed: Configuring as mouse

The new mouse goes as /dev/input/mouse0. The real mouse stops working then. Well, almost. The wheel and the right button are still working...but who can work without the LEFT button?

The only way to fix it without a reboot is:

alexander@Cortez:~$ xinput list
⎡ Virtual core pointer id=2 [master pointer (3)]
⎜ ↳ Virtual core XTEST pointer id=4 [slave pointer (2)]
⎜ ↳ A4Tech USB Full Speed id=8 [slave pointer (2)]
⎜ ↳ A4Tech USB Full Speed id=9 [slave pointer (2)]
⎣ Virtual core keyboard id=3 [master keyboard (2)]
    ↳ Virtual core XTEST keyboard id=5 [slave keyboard (3)]
    ↳ Power Button id=6 [slave keyboard (3)]
    ↳ Power Button id=7 [slave keyboard (3)]
    ↳ USB2.0_Camera id=10 [slave keyboard (3)]
    ↳ AT Translated Set 2 keyboard id=11 [slave keyboard (3)]
xinput float 9

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 10.10
Package: udev 162-2.1
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.35-22.34-generic-pae 2.6.35.4
Uname: Linux 2.6.35-22-generic-pae i686
NonfreeKernelModules: fglrx
Architecture: i386
CustomUdevRuleFiles: z80_user.rules
Date: Tue Oct 19 16:52:53 2010
InstallationMedia: Ubuntu 10.04 LTS "Lucid Lynx" - Release i386 (20100429)
Lsusb:
 Bus 002 Device 002: ID 09da:8090 A4 Tech Co., Ltd
 Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
 Bus 001 Device 004: ID 093a:2700 Pixart Imaging, Inc.
 Bus 001 Device 003: ID 1058:1021 Western Digital Technologies, Inc.
 Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
MachineType: Gigabyte Technology Co., Ltd. M56S-S3
ProcCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.35-22-generic-pae root=UUID=04d1c218-4140-4adf-8672-b13f60642c62 ro quiet splash
ProcEnviron:
 PATH=(custom, no user)
 LANG=ru_RU.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: udev
UdevDb: Error: [Errno 2] Нет такого файла или каталога
dmi.bios.date: 12/04/2007
dmi.bios.vendor: Award Software International, Inc.
dmi.bios.version: F3
dmi.board.name: GA-M56S-S3
dmi.board.vendor: Gigabyte Technology Co., Ltd.
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: Gigabyte Technology Co., Ltd.
dmi.modalias: dmi:bvnAwardSoftwareInternational,Inc.:bvrF3:bd12/04/2007:svnGigabyteTechnologyCo.,Ltd.:pnM56S-S3:pvr:rvnGigabyteTechnologyCo.,Ltd.:rnGA-M56S-S3:rvr:cvnGigabyteTechnologyCo.,Ltd.:ct3:cvr:
dmi.product.name: M56S-S3
dmi.sys.vendor: Gigabyte Technology Co., Ltd.

Oreolek (oreolek) wrote :
description: updated
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers