Bionic ISO installer too wide for 800x600

Bug #1750278 reported by Ray Satiro on 2018-02-18
30
This bug affects 4 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
ubiquity (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

I am trying to install a preview of Bionic 2018-02-14 in a VMware Workstation virtual machine, Windows 7 x64 host. The guest is set to auto fit and is sized 800x600. I do not see a way to change it in workstation, or ubuntu during this installation phase. The installer from the ISO uses wide windows in the configuration phase when it expects interaction from the user, and those windows are wider than 800x600. The problem with that is often one cannot see the full contents of the window or the 'Continue' button without manually moving the window. However the progress windows after that phase fit in 800x600. I've uploaded a screenshot of a window that is too wide.

Ray Satiro (raysatiro) wrote :
description: updated

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. It seems that your bug report is not filed about a specific source package though, rather it is just filed against Ubuntu in general. It is important that bug reports be filed about source packages so that people interested in the package can find the bugs about it. You can find some hints about determining what package your bug might be about at https://wiki.ubuntu.com/Bugs/FindRightPackage. You might also ask for help in the #ubuntu-bugs irc channel on Freenode.

To change the source package that this bug is filed about visit https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/1750278/+editstatus and add the package name in the text box next to the word Package.

[This is an automated message. I apologize if it reached you inappropriately; please just reply to this message indicating so.]

tags: added: bot-comment
affects: ubuntu → ubiquity (Ubuntu)
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in ubiquity (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Ubuntu QA Website (ubuntuqa) wrote :

This bug has been reported on the Ubuntu ISO testing tracker.

A list of all reports related to this bug can be found here:
http://iso.qa.ubuntu.com/qatracker/reports/bugs/1750278

tags: added: iso-testing
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Bug attachments