Ubiquity uninstalling chosen locale language packs

Bug #1713702 reported by fossfreedom on 2017-08-29
12
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
ubiquity (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Ubuntu Budgie 17.10 (32bit)

test case - install entire disk

I noticed that at the end of the installation ubiquity uninstalled libreoffice-l10n-en-gb

This is incorrect, because my chosen country and keyboard was england, uk

After reboot, confirmed this by manually installing libreoffice-l10n-en-gb i.e. it was not preinstalled.

libreoffice-l10n-en-gb is part of our live seeds

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 17.10
Package: ubiquity (not installed)
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.12.0-11.12-generic 4.12.5
Uname: Linux 4.12.0-11-generic i686
ApportVersion: 2.20.6-0ubuntu7
Architecture: i386
CurrentDesktop: Budgie:GNOME
Date: Tue Aug 29 12:10:14 2017
InstallCmdLine: file=/cdrom/preseed/ubuntu-budgie.seed boot=casper only-ubiquity initrd=/casper/initrd.lz quiet splash --- keyboard-configuration/layoutcode=gb
InstallationDate: Installed on 2017-08-29 (0 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu-Budgie 17.10 "Artful Aardvark" - Alpha i386 (20170829)
SourcePackage: ubiquity
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

fossfreedom (fossfreedom) wrote :
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in ubiquity (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Gunnar Hjalmarsson (gunnarhj) wrote :

@fossfreedom: Just to be sure: Was the locale (i.e. the LANG value) en_GB.UTF-8 instantly at first login?

This issue makes me think of a pretty old bug, which I think should be fixed:

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/ubiquity/+bug/1294858/comments/3

fossfreedom (fossfreedom) wrote :

The linked bug report is (I think) about installing language packs and corresponding components.

Here, we already have such things on the ISO and it appears something is deliberately uninstalling them.

But you are correct, on first login, the LANG value is indeed en_GB.UTF-8

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers