the system can not shutdown automatically and reboot after installing the a1 image in virtual machine

Bug #1008873 reported by Victor Zhou on 2012-06-05
40
This bug affects 7 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
ubiquity (Ubuntu)
Medium
Mathieu Trudel-Lapierre
Quantal
Medium
Dimitri John Ledkov

Bug Description

Daily build ISO version:
Jun 4 18:37 quantal-desktop-amd64.iso
Jun 4 18:39 quantal-desktop-i386.iso

Description:
1. Boot ISO in VirtualBox
2. Perform installation using "Install Ubuntu" option (aka only-ubiquity)
3. After the installation, the system can not shutdown automatically and reboot

It just stop there with no response(refer to picture1), but after you power off and restart the system manually, you can login and find everything is OK.

Victor Zhou (victor.zhou) wrote :
Ubuntu QA Website (ubuntuqa) wrote :

This bug has been reported on the Ubuntu ISO testing tracker.

A list of all reports related to this bug can be found here:
http://iso.qa.ubuntu.com/qatracker/reports/bugs/1008873

tags: added: iso-testing
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in ubiquity (Ubuntu):
status: New → Confirmed
tags: added: qa-manual-testing
tags: added: qa-daily-testing
Changed in ubiquity (Ubuntu):
importance: Undecided → Medium
tags: added: quantal
Para Siva (psivaa) wrote :

rls-q-incoming tag is also added to comply with release manager's requirements.

tags: added: rls-q-incoming
Dimitri John Ledkov (xnox) wrote :

Tested with quantal daily 2012-09-17: KVM, Try Ubuntu session, Installation completes and reboots the VM

Still to test: KVM, Install Ubuntu (ubiquity only mode)

There have similar reports about Virtualbox, can you please provide version information about your virtualbox software?

Changed in ubiquity (Ubuntu):
status: Confirmed → Incomplete
Victor Zhou (victor.zhou) wrote :

version of my VirtualBox: 4.1.12_Ubuntu r77245

Nicholas Skaggs (nskaggs) wrote :

I noticed that the reboot works fine in virtualbox if I choose 'try ubuntu' (aka, I load the full desktop). If I select 'install ubuntu' and only load the installer, it fails to reboot on it's own.

Changed in ubiquity (Ubuntu):
status: Incomplete → Confirmed
description: updated
Changed in ubiquity (Ubuntu):
assignee: nobody → Dmitrijs Ledkovs (xnox)
tags: removed: rls-q-incoming
Fabio Marconi (fabiomarconi) wrote :

Fixed in beta2 in Virtualbox for me, can you confirm ?

---
Ubuntu Bug Squad volunteer triager
http://wiki.ubuntu.com/BugSquad

Changed in ubiquity (Ubuntu Quantal):
status: Confirmed → Incomplete
Fabio Marconi (fabiomarconi) wrote :

Oops, sorry.
This still reproducible if the installation is lauched from Ubiquity-dm.
If it is launched from Live session works.
---
Ubuntu Bug Squad volunteer triager
http://wiki.ubuntu.com/BugSquad

Changed in ubiquity (Ubuntu Quantal):
status: Incomplete → Confirmed
Changed in ubiquity (Ubuntu Quantal):
status: Confirmed → Won't Fix
Sasa Paporovic (melchiaros) wrote :

This issue is to observe for trusty(daily desktop 64bit) in Viertualbox 4.2.16(installed on saucy).

tags: added: trusty
Sasa Paporovic (melchiaros) wrote :

Forget it. A simple press on enter causes the vm to reboot. I remove the trusty tag. Sorry for the noise.

tags: removed: trusty
Dimitri John Ledkov (xnox) wrote :

That means a message "Remove any installation media and press ENTER..." is not displayed properly.

Sasa Paporovic (melchiaros) wrote :

No Dimitrijs, the brightness of my beamer is calibrated to a low value. I have just not seen(recognized) the dark blue message in front of the black background.

Sasa Paporovic (melchiaros) wrote :

This problem is gone with ubiquity 2.17.0 in trusty.

Changed in ubiquity (Ubuntu):
assignee: Dimitri John Ledkov (xnox) → Mathieu Trudel-Lapierre (mathieu-tl)
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers

Bug attachments