Turn On Recommendation is not working in Ubuntu Gnome 14.04

Bug #1310475 reported by Mahdi Amiri on 2014-04-21
52
This bug affects 11 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
software-center (Ubuntu)
High
Unassigned

Bug Description

I'm running the latest update of Ubuntu Gnome 14.04.

The following is the output for the software-center command when starting from terminal and trying to turn on the recommendations:

2014-04-21 10:16:02,397 - softwarecenter.backend.login_impl.login_sso - ERROR - _on_credentials_error for Ubuntu One: dbus.Dictionary({dbus.String(u'errtype'): dbus.String(u'GUINotAvailableError'), dbus.String(u'message'): dbus.String(u'Can not find a GUI to present to the user (tried with "(\'ubuntu-sso-login-qt\', \'ubuntu-sso-login-qt\')"). Aborting.')}, signature=dbus.Signature('ss')) ()

2014-04-21 10:16:02,398 - softwarecenter.backend.login_impl.login_sso - ERROR - _on_credentials_error for Ubuntu One: dbus.Dictionary({dbus.String(u'errtype'): dbus.String(u'GUINotAvailableError'), dbus.String(u'message'): dbus.String(u'Can not find a GUI to present to the user (tried with "(\'ubuntu-sso-login-qt\', \'ubuntu-sso-login-qt\')"). Aborting.')}, signature=dbus.Signature('ss')) ()

Mahdi Amiri (kordestany) on 2014-04-21
description: updated
tags: added: gnome3 trusty
Adolfo Jayme (fitojb) on 2014-04-29
Changed in software-center (Ubuntu):
status: New → Triaged
importance: Undecided → High
ImorePH@gmail.com (imoreph) wrote :

This bug is affecting me too. And notice that, the UBUNTU SOFTWARE CENTER VERSION is 13.10, this isn't normal right? I think it's very easy for developers to change its version.

And the TEXT while viewing the application being installed, its color is WHITE LIKE ITS BACKGROUND!
Im using ubuntu gnome.

(And maybe I false to explain bugs above in here :-P)

Sly_tom_cat (slytomcat) wrote :

I'm also affected by this bug.
Is there any workararound?

This bug also occurs on Ubuntu 15.10. The following error is reported when "Turn on Recommendations" is selected:

2016-02-13 18:12:54,032 - softwarecenter.backend.login_impl.login_sso - ERROR - _on_credentials_error for Ubuntu One: dbus.Dictionary({dbus.String(u'errtype'): dbus.String(u'GUINotAvailableError'), dbus.String(u'message'): dbus.String(u'Can not find a GUI to present to the user (tried with "(\'ubuntu-sso-login-qt\', \'ubuntu-sso-login-qt\')"). Aborting.')}, signature=dbus.Signature('ss')) ()
2016-02-13 18:12:54,033 - softwarecenter.backend.login_impl.login_sso - ERROR - _on_credentials_error for Ubuntu One: dbus.Dictionary({dbus.String(u'errtype'): dbus.String(u'GUINotAvailableError'), dbus.String(u'message'): dbus.String(u'Can not find a GUI to present to the user (tried with "(\'ubuntu-sso-login-qt\', \'ubuntu-sso-login-qt\')"). Aborting.')}, signature=dbus.Signature('ss')) ()

The display is also grey on grey as mentioned by another poster (see attached image ) - not sure if this is a related issue?

Other warnings that are reported on start up are:

2016-02-13 18:04:08,924 - softwarecenter.backend.zeitgeist_logger - WARNING - Support for Zeitgeist disabled
2016-02-13 18:04:08,943 - softwarecenter.ui.gtk3.app - INFO - setting up proxy 'None'
2016-02-13 18:04:09,103 - softwarecenter.region - WARNING - failed to use geoclue: 'org.freedesktop.DBus.GLib.UnmappedError.GeoclueErrorQuark.Code1: Geoclue master client has no usable Address providers'
2016-02-13 18:04:09,230 - softwarecenter.backend.reviews - WARNING - Could not get usefulness from server, no username in config file
2016-02-13 18:04:09,252 - softwarecenter.db.pkginfo_impl.aptcache - INFO - aptcache.open()
/usr/bin/software-center:184: Warning: Source ID 69 was not found when attempting to remove it
  Gtk.main()
/usr/bin/software-center:184: Warning: Source ID 111 was not found when attempting to remove it
  Gtk.main()

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Rolf Leggewie (r0lf) wrote :

U1 is no longer being supported

affects: ubuntuone-servers → ubuntu
Changed in ubuntu:
status: New → Invalid
Changed in ubuntu:
status: New → Confirmed
Rolf Leggewie (r0lf) on 2016-04-24
no longer affects: ubuntu
Ron S. (sarkozy-r) wrote :

same but here. I have tried whatever workarounds/fixes listed on web to no avail.
failure on 14.04.5 with latest updates installed (inc. yesterday's flashplugin update - which didn't fix it for me, but I haven't dug into that one yet).
Don't mean to pile on, just mean to report. Thx

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers

Bug attachments