Qjackctl systray icon shows no menu

Bug #1294056 reported by Václav Šmilauer
78
This bug affects 25 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
qjackctl (Ubuntu)
Confirmed
Undecided
Unassigned

Bug Description

I enabled the "Enable systray icon" in Setup/Misc. The icon appears just fine, it stays there when I close the main QJackCtl windows.

When I click the systray icon, it reacts by showing a sunken border of the icon, but no menu appears below it. When I close the main QJackCtl windows, a notification appears saying "Information - JACK Audio Connection Kit. The program will keep running in the system tray. To termina the program, please choose "Quit" in the context menu of the system tray icon." There is no context meny of that icon appearing.

Other systray programs (skype, quicksynergy) show their menus withou any problem.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 14.04
Package: qjackctl 0.3.10-2
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.13.0-17.37-generic 3.13.6
Uname: Linux 3.13.0-17-generic x86_64
ApportVersion: 2.13.3-0ubuntu1
Architecture: amd64
CurrentDesktop: Unity
Date: Tue Mar 18 12:13:52 2014
InstallationDate: Installed on 2010-10-25 (1240 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 10.10 "Maverick Meerkat" - Release amd64 (20101007)
SourcePackage: qjackctl
UpgradeStatus: Upgraded to trusty on 2013-03-29 (354 days ago)

Revision history for this message
Václav Šmilauer (eudoxos) wrote :
Revision history for this message
Len Ovens (len-ovenwerks) wrote :

This seems to be an upgrade problem. I also have this problem with 13.10, but on a fresh 14.04 install the qjackctl systray icon works as expected. I am using the same version of qjackcontrol as the buggy machine though it is 32bit not 64.

summary: - Systray icon shows no menu
+ Qjackctl systray icon shows no menu
Revision history for this message
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in qjackctl (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Revision history for this message
Len Ovens (len-ovenwerks) wrote :

This is a DE dependent problem. It works fine in xfce and kde. I have not tried gnome screen or unity, but as they both use the same libs (gtk3?) that may be why.

Revision history for this message
Alexander Lindo (alexanderlindo) wrote :

This bug is still present in Ubuntu 14.10 with the Unity DE. As the poster above stated, the issue does not appear in Xubuntu 14.10 or Kubuntu 14.10.

Revision history for this message
Alexander Lindo (alexanderlindo) wrote :

The QjackCtl system tray menu works in Ubuntu Gnome 14.10 once the extension "TopIcons" is installed, so it appears as though the issue only occurs under the Unity DE.

Revision history for this message
joseielpi (joseielpi) wrote :

I have the same problem in Xubuntu 14.04 (xfce4 desktop).

Revision history for this message
Oliver (grimmoliver) wrote :

Same problem for me as well, also Xubuntu 14.04 LTS and xfce4 desktop. All latest updates installed.

Revision history for this message
Martin Reisbeck (a-0nfo-f) wrote :

Same problem since updating my Ubuntu-Studio installation (xfce, de-DE) to ver. 14.10. The Jack systray-menue is still not working in version 15.04 (3.19.0-16-lowlatency x86_64). Since months it just shows an white line at the bottom of jack's icon, when I click on it.

Revision history for this message
Andras Muranyi (muranyia) wrote :

https://sourceforge.net/p/qjackctl/tickets/22/
Launchpad doesn't let me add this as upstream bug tracker...

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers