authenticate window appears in background

Bug #420641 reported by hansen on 2009-08-28
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
policykit-1 (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Description: Ubuntu karmic (development branch)
Release: 9.10

When performing an action requiring an authentication, the authenticate dialogue appears in the background.

reproducible - klick:
System -> Administration -> any application (i.e. Services) -> unlock

Kai Jauch (kaijauch) wrote :

Confirmed, polkit-agent-helper-1 always appears in the background and is quite hard to notice.

affects: ubuntu → policykit-1 (Ubuntu)
Changed in policykit-1 (Ubuntu):
status: New → Confirmed

Architecture: amd64
DistroRelease: Ubuntu 9.10
Package: policykit-1 0.94-0ubuntu2
PackageArchitecture: amd64
ProcEnviron:
 SHELL=/bin/bash
 PATH=(custom, user)
 LANG=de_DE.UTF-8
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.31-9.29-generic
Uname: Linux 2.6.31-9-generic x86_64
UserGroups: adm admin cdrom dialout lpadmin plugdev sambashare

Kai Jauch (kaijauch) wrote :
tags: added: apport-collected
Michael Vogt (mvo) wrote :

Do you run with desktop effects enabled (i.e. does this happen with compiz or metacity)?

Kai Jauch (kaijauch) wrote :

I'm running compiz. It seems the problem has gone away, I didn't see it happen in a while. The authentication window now opens in foreground, although it sometimes isn't focused when it comes up.

Hernando Torque (htorque) wrote :

Steps to reproduce:

1. Run the update manger,
2. Click somewhere outside the window to make it inactive,
3. While inactive click on the "Check" button.

What happens: the auth dialog pops up (in "always on top" mode) without gaining focus while the update manager window gets active. Sounds like a focus race which definitely should be won by the auth dialog.

Screenshot: http://img.xrmb2.net/images/720138.png

I reported this against update-manager at first (https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/update-manager/+bug/449594 - now marked invalid) but on a second thought this bug report seems to be a better place.

Hernando Torque (htorque) wrote :

Forgot: I'm not running compiz.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers