ovito version 0.9.2-1build2 failed to build on armel

Bug #809758 reported by Ricardo Salveti on 2011-07-13
16
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
ovito (Ubuntu)
High
Unassigned

Bug Description

ovito version 0.9.2-1build2 failed to build on armel
Link to failed build: https://launchpad.net/ubuntu/+source/ovito/0.9.2-1build2/+build/2619332

Direct link to the build log: https://launchpad.net/ubuntu/+source/ovito/0.9.2-1build2/+build/2619332/+files/buildlog_ubuntu-oneiric-armel.ovito_0.9.2-1build2_FAILEDTOBUILD.txt.gz

This log snippet might be of interest, since it triggered the matcher 'Purging chroot-autobuild'.
Excerpt 1382 lines into the build log:

CMake Error at /usr/share/cmake-2.8/Modules/FindPackageHandleStandardArgs.cmake:91 (MESSAGE):
  Could NOT find OpenGL (missing: OPENGL_gl_LIBRARY)
Call Stack (most recent call first):
  /usr/share/cmake-2.8/Modules/FindPackageHandleStandardArgs.cmake:252 (_FPHSA_FAILURE_MESSAGE)
  /usr/share/cmake-2.8/Modules/FindOpenGL.cmake:153 (FIND_PACKAGE_HANDLE_STANDARD_ARGS)
  OvitoConfig.cmake:227 (FIND_PACKAGE)
  CMakeLists.txt:45 (INCLUDE)

-- Configuring incomplete, errors occurred!
dh_auto_configure: cmake .. -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr -DCMAKE_VERBOSE_MAKEFILE=ON -DCMAKE_BUILD_TYPE=Release -DOVITO_BUILD_DOCUMENTATION=TRUE -DOVITO_BUILD_PLUGIN_ATOMVIZ=TRUE -DOVITO_BUILD_PLUGIN_CRYSTALANALYSIS=TRUE -DOVITO_BUILD_PLUGIN_POVRAY=TRUE -DOVITO_BUILD_PLUGIN_RENDERMAN=TRUE -DOVITO_BUILD_PLUGIN_SCRIPTING=TRUE -DOVITO_BUILD_PLUGIN_STDOBJECTS=TRUE returned exit code 1
make[1]: *** [override_dh_auto_configure] Error 2
make[1]: Leaving directory `/build/buildd/ovito-0.9.2'
make: *** [build] Error 2
dpkg-buildpackage: error: debian/rules build gave error exit status 2
******************************************************************************
Build finished at 20110710-2134
FAILED [dpkg-buildpackage died]
Purging chroot-autobuild/build/buildd/ovito-0.9.2

tags: added: opengles
Matthias Klose (doko) on 2011-09-04
Changed in ovito (Ubuntu):
importance: Undecided → High
status: New → Confirmed
Matthias Klose (doko) wrote :

2011-09-05 17:16:18 INFO Removing candidates:
2011-09-05 17:16:18 INFO ovito 0.9.2-1build1 in oneiric armel
2011-09-05 17:16:18 INFO Removed-by: Matthias Klose
2011-09-05 17:16:18 INFO Comment: NBS, FTBFS on armel, LP: #809758
2011-09-05 17:16:18 INFO 1 package successfully removed.

tags: added: nbs
smistad (smistad) wrote :

I fixed this by reinstalling the libgl mesa package. The libGL.so was missing from /usr/lib/x86_64-linux-gnu, but after reinstall it appeared.

shawnlandden (shawnlandden) wrote :

smistad, you mean that the armel build needed libGL.so in /usr/lib/x86_64-linux-gnu, instead of looking in /usr/lib/arm-linux-gnueabi

Colin Watson (cjwatson) wrote :

ovito and stellarium need to be ported to OpenGL ES independently; this bug is not a duplicate of the stellarium bug, even though they have similar symptoms.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers