battery indicator (lxqt-panel) condition dropped to 0% and stayed there (even with charger plugged in)

Bug #1845761 reported by Chris Guiver on 2019-09-28
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
lxqt-powermanagement (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Lubuntu 19.10 QA-test (2019-09-26.1)
on lenovo thinkpad x201 (i5-m520, 4gb, i915)

Battery health is watched during test and it looked normal (mostly had power plugged in). After writing up QA-test report on another box I moved back to shutdown laptop & discovered it was still streaming news - but battery indicator said 0% I expected it higher than that, but sat & watched for it to die.. it didn't.

I clicked on the panel battery icon & "Battery Info" opened up, but all numerical values read 0 (energy full, energy now, energy rate, voltage, temperature) Alas I didn't grab screen capture. I plugged back in charger & values remained 0. I closed & re-opened the "Battery Info" tab & it was still 0. I removed charger cable & all remained 0.

I logged out, logged in again and now Energy full read 14%, Energy Now read 86%, , etc. ie. expected values.

Expected Results : Values remain consistent; not drop to 0

Simon (tsimonq2) reported issues ages back with battery; is this the same as what he experienced long ago??

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 19.10
Package: lxqt-powermanagement 0.14.1-0ubuntu1
ProcVersionSignature: Ubuntu 5.3.0-10.11-generic 5.3.0-rc8
Uname: Linux 5.3.0-10-generic x86_64
ApportVersion: 2.20.11-0ubuntu7
Architecture: amd64
CasperVersion: 1.419
CurrentDesktop: LXQt
Date: Sat Sep 28 04:43:47 2019
LiveMediaBuild: Lubuntu 19.10 "Eoan Ermine" - Beta amd64 (20190926.1)
SourcePackage: lxqt-powermanagement
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

Chris Guiver (guiverc) wrote :
Chris Guiver (guiverc) on 2019-09-28
description: updated
Ubuntu QA Website (ubuntuqa) wrote :

This bug has been reported on the Ubuntu ISO testing tracker.

A list of all reports related to this bug can be found here:
http://iso.qa.ubuntu.com/qatracker/reports/bugs/1845761

tags: added: iso-testing
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers