Comment 5 for bug 994248

Lehel (gladia2r) wrote :

I'm experiencing the same issue on ' 3.8.0-26-generic ' with my USB3 ports:

[210961.178817] usb 3-1: new low-speed USB device number 34 using xhci_hcd
[210961.179559] usb 3-1: Device not responding to set address.
[210961.383441] usb 3-1: Device not responding to set address.
[210961.586539] usb 3-1: device not accepting address 34, error -71
[210961.698446] usb 3-1: new low-speed USB device number 35 using xhci_hcd
[210961.699196] usb 3-1: Device not responding to set address.
[210966.899761] xhci_hcd 0000:04:00.0: Timeout while waiting for address device command
[210983.004687] xhci_hcd 0000:04:00.0: Stopped the command ring failed, maybe the host is dead
[210983.054671] xhci_hcd 0000:04:00.0: Host not halted after 16000 microseconds.
[210983.054673] xhci_hcd 0000:04:00.0: Abort command ring failed
[210983.055311] xhci_hcd 0000:04:00.0: HC died; cleaning up
[210983.259085] usb 3-1: device not accepting address 35, error -108
[210983.259094] hub 3-0:1.0: cannot disable port 1 (err = -19)
[210988.256585] xhci_hcd 0000:04:00.0: Timeout while waiting for a slot
[210988.256597] xhci_hcd 0000:04:00.0: Abort the command ring, but the xHCI is dead.
[210988.256619] hub 3-0:1.0: cannot reset port 1 (err = -19)
[210988.256627] hub 3-0:1.0: cannot disable port 1 (err = -19)
[210988.256634] xHCI xhci_free_dev called with unaddressed device
[210988.256643] hub 3-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 1
[210988.256648] hub 3-0:1.0: cannot disable port 1 (err = -19)
[211738.651146] xhci_hcd 0000:04:00.0: Secondary root hub is not suspended