NFS install fails with a kernel panic

Bug #897866 reported by Patrick Wright on 2011-11-29
10
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
linux (Ubuntu)
High
Unassigned

Bug Description

Found on daily Precise Desktop images for 2011-11-29
Kernel: 3.2.0-2-generic

Systems having issue:
Dell Vostro 3400
Samsung N 150
Acer D255
Asus Ee pc 1001px

Steps:
1 Image is mounted locally and then NFS mounted

2 Kernel boot line set to use NFS boot:

nfsroot=192.168.22.2:/opt/bootspeed/mounts/asus-1001px/ubuntu locale=en_US netboot=nfs boot=casper priority=critical automatic-ubiquity

3 PXE boot the system with kernel and initrd (using Orchestra, so the paths get appended to the boot line)

Expected:
Ubiquity preseed starts to install (as it did with previous daily images)

Actual:
Kernel panic error is encountered - system is completely locked

I am not familiar with submitting kernel panic bugs, and I know I'm missing pieces. Please let me know what further information is required.
---
AlsaVersion: Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 1.0.24.
ApportVersion: 1.90-0ubuntu1
Architecture: i386
ArecordDevices:
 **** List of CAPTURE Hardware Devices ****
 card 0: Intel [HDA Intel], device 0: STAC92xx Analog [STAC92xx Analog]
   Subdevices: 1/1
   Subdevice #0: subdevice #0
AudioDevicesInUse:
 USER PID ACCESS COMMAND
 /dev/snd/controlC1: ubuntu 1393 F.... pulseaudio
 /dev/snd/controlC0: ubuntu 1393 F.... pulseaudio
CRDA: Error: [Errno 2] No such file or directory
Card0.Amixer.info:
 Card hw:0 'Intel'/'HDA Intel at 0xfb400000 irq 49'
   Mixer name : 'IDT 92HD81B1X5'
   Components : 'HDA:111d7605,10280440,00100105'
   Controls : 14
   Simple ctrls : 9
Card1.Amixer.info:
 Card hw:1 'NVidia'/'HDA NVidia at 0xfa080000 irq 16'
   Mixer name : 'Nvidia GPU 0b HDMI/DP'
   Components : 'HDA:10de000b,10de0101,00100100'
   Controls : 20
   Simple ctrls : 4
CurrentDmesg:
 [ 23.805316] init: plymouth-stop pre-start process (1159) terminated with status 1
 [ 28.445654] EXT4-fs (sda1): re-mounted. Opts: errors=remount-ro,commit=0
DistroRelease: Ubuntu 12.04
HibernationDevice: RESUME=UUID=4e1f602e-2547-4fbd-84a4-c8e7d49c66a4
InstallationMedia: Ubuntu 12.04 LTS "Precise Pangolin" - Alpha i386 (20111129.1)
MachineType: Dell Inc. Vostro 3400
Package: linux (not installed)
ProcEnviron:
 PATH=(custom, no user)
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.2.0-2-generic-pae root=UUID=c19324f0-5791-4ec1-a53f-fd682801038f ro quiet splash vt.handoff=7
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.2.0-2.5-generic-pae 3.2.0-rc3
RelatedPackageVersions:
 linux-restricted-modules-3.2.0-2-generic-pae N/A
 linux-backports-modules-3.2.0-2-generic-pae N/A
 linux-firmware 1.62
StagingDrivers: mei
Tags: precise running-unity staging
Uname: Linux 3.2.0-2-generic-pae i686
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
UserGroups: adm cdrom dip lpadmin plugdev sambashare sudo
dmi.bios.date: 09/10/2010
dmi.bios.vendor: Dell Inc.
dmi.bios.version: A08
dmi.board.name: 0RXV7H
dmi.board.vendor: Dell Inc.
dmi.board.version: A00
dmi.chassis.type: 8
dmi.chassis.vendor: Dell Inc.
dmi.chassis.version: Not Specified
dmi.modalias: dmi:bvnDellInc.:bvrA08:bd09/10/2010:svnDellInc.:pnVostro3400:pvrNotSpecified:rvnDellInc.:rn0RXV7H:rvrA00:cvnDellInc.:ct8:cvrNotSpecified:
dmi.product.name: Vostro 3400
dmi.product.version: Not Specified
dmi.sys.vendor: Dell Inc.
---
AlsaVersion: Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 1.0.24.
AplayDevices:
 **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
 card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC269 Analog [ALC269 Analog]
   Subdevices: 1/1
   Subdevice #0: subdevice #0
ApportVersion: 1.90-0ubuntu1
Architecture: i386
ArecordDevices:
 **** List of CAPTURE Hardware Devices ****
 card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC269 Analog [ALC269 Analog]
   Subdevices: 1/1
   Subdevice #0: subdevice #0
AudioDevicesInUse:
 USER PID ACCESS COMMAND
 /dev/snd/controlC0: ubuntu 1264 F.... pulseaudio
CRDA: Error: [Errno 2] No such file or directory
Card0.Amixer.info:
 Card hw:0 'Intel'/'HDA Intel at 0xf0400000 irq 47'
   Mixer name : 'Realtek ALC269'
   Components : 'HDA:10ec0269,144dc072,00100004'
   Controls : 16
   Simple ctrls : 10
CurrentDmesg:
 [ 19.915388] Bluetooth: BNEP filters: protocol multicast
 [ 21.844104] EXT4-fs (sda1): re-mounted. Opts: errors=remount-ro,commit=0
 [ 22.321830] init: plymouth-stop pre-start process (1155) terminated with status 1
 [ 23.540490] EXT4-fs (sda1): re-mounted. Opts: errors=remount-ro,commit=0
 [ 28.288039] eth0: no IPv6 routers present
DistroRelease: Ubuntu 12.04
HibernationDevice: RESUME=UUID=23cb37d0-bce3-429d-80c3-0149492da918
InstallationMedia: Ubuntu 12.04 LTS "Precise Pangolin" - Alpha i386 (20111129)
MachineType: SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD. N150/N210/N220
Package: linux (not installed)
ProcEnviron:
 PATH=(custom, no user)
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.2.0-2-generic root=UUID=788b0927-00fb-408f-b5e4-055e68f69c3f ro quiet splash vt.handoff=7
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.2.0-2.5-generic 3.2.0-rc3
RelatedPackageVersions:
 linux-restricted-modules-3.2.0-2-generic N/A
 linux-backports-modules-3.2.0-2-generic N/A
 linux-firmware 1.62
Tags: precise running-unity
Uname: Linux 3.2.0-2-generic i686
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
UserGroups: adm cdrom dip lpadmin plugdev sambashare sudo
dmi.bios.date: 01/29/2010
dmi.bios.vendor: Phoenix Technologies Ltd.
dmi.bios.version: 06JI.M053.20100129.JIP
dmi.board.asset.tag: SAMSUNG
dmi.board.name: N150/N210/N220
dmi.board.vendor: SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD.
dmi.board.version: Not Applicable
dmi.chassis.asset.tag: No Asset Tag
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD.
dmi.chassis.version: N/A
dmi.modalias: dmi:bvnPhoenixTechnologiesLtd.:bvr06JI.M053.20100129.JIP:bd01/29/2010:svnSAMSUNGELECTRONICSCO.,LTD.:pnN150/N210/N220:pvrNotApplicable:rvnSAMSUNGELECTRONICSCO.,LTD.:rnN150/N210/N220:rvrNotApplicable:cvnSAMSUNGELECTRONICSCO.,LTD.:ct10:cvrN/A:
dmi.product.name: N150/N210/N220
dmi.product.version: Not Applicable
dmi.sys.vendor: SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD.

Patrick Wright (patrickmwright) wrote :

This bug is missing log files that will aid in diagnosing the problem. From a terminal window please run:

apport-collect 897866

and then change the status of the bug to 'Confirmed'.

If, due to the nature of the issue you have encountered, you are unable to run this command, please add a comment stating that fact and change the bug status to 'Confirmed'.

This change has been made by an automated script, maintained by the Ubuntu Kernel Team.

Changed in linux (Ubuntu):
status: New → Incomplete
Joseph Salisbury (jsalisbury) wrote :

Did this just start happening on the build today and prior builds did no panic?

It would be great if you can run the following on that machine:
apport-collect 897866

Changed in linux (Ubuntu):
status: Incomplete → Confirmed
importance: Undecided → High
tags: added: kernel-da-key precise

Thank you for taking the time to file a bug report on this issue.

However, given the number of bugs that the Kernel Team receives during any development cycle it is impossible for us to review them all. Therefore, we occasionally resort to using automated bots to request further testing. This is such a request.

We have noted that there is a newer version of the development kernel than the one you last tested when this issue was found. Please test again with the newer kernel and indicate in the bug if this issue still exists or not.

If the bug still exists, change the bug status from Incomplete to Confirmed. If the bug no longer exists, change the bug status from Incomplete to Fix Released.

If you want this bot to quit automatically requesting kernel tests, add a tag named: bot-stop-nagging.

 Thank you for your help, we really do appreciate it.

Changed in linux (Ubuntu):
status: Confirmed → Incomplete
tags: added: kernel-request-3.2.0-2.5
Changed in linux (Ubuntu):
status: Incomplete → Confirmed
tags: added: bot-stop-nagging
Patrick Wright (patrickmwright) wrote :

I am unable to run any commands or even get to a VT when I attempt to netboot as the system completey locks. The systems are running a daily image that is older (not sure exactly the date.) I will run apport-collect for those systems now.

tags: added: apport-collected running-unity staging
description: updated

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

description: updated

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

Joseph Salisbury (jsalisbury) wrote :

Are you able to capture a screen shot of the kernel panic?

Changed in linux (Ubuntu):
status: Confirmed → Triaged
status: Triaged → Confirmed

Patrick Wright, this bug was reported a while ago and there hasn't been any activity in it recently. We were wondering if this is still an issue? If so, just to be clear, what system(s) receive a panic, just the Dell Vostro, or all 4 clients listed in your Bug Description? If you are having the problem on more than one system, could you please file one report for each client by executing the following via a terminal, and feel free to subscribe me to it:
ubuntu-bug linux

Please let us know your results. Thanks in advance.

Helpful Bug Reporting Links:
https://help.ubuntu.com/community/ReportingBugs#Bug_Reporting_Etiquette
https://help.ubuntu.com/community/ReportingBugs#A3._Make_sure_the_bug_hasn.27t_already_been_reported
https://help.ubuntu.com/community/ReportingBugs#Adding_Apport_Debug_Information_to_an_Existing_Launchpad_Bug
https://help.ubuntu.com/community/ReportingBugs#Adding_Additional_Attachments_to_an_Existing_Launchpad_Bug

Changed in linux (Ubuntu):
status: Confirmed → Incomplete
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for linux (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

Changed in linux (Ubuntu):
status: Incomplete → Expired
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers