Comment 199 for bug 414560

Unfortunately i have completely abandoned Ubuntu and moved back to Debian
unstable/testing. as of debian's kernel "Linux MorphixDesktop 2.6.37-2-amd64
#1 SMP Sun Feb 27 10:12:22 UTC 2011 x86_64 GNU/Linux" this bug appears to be
fixed. I'm not sure why Ubuntu has yet to see the fix yet but it looks like
Debian has taken care of this.

On Mon, Mar 14, 2011 at 3:07 AM, Vsevolod Velichko <
<email address hidden>> wrote:

> Unfortunately, I can confirm the problem on kernel 2.6.38-6 (natty) with
> Atheros AR9287.
> Tried on APs with WEP and with WPA2.
> It continuously disconnects from AP. In syslog I can find lines like:
> Mar 13 22:20:30 inquisitia-nout kernel: [52750.828766] ath: Failed to stop
> TX DMA in 100 msec after killing last frame
> Mar 13 22:20:30 inquisitia-nout kernel: [52750.828816] ath: Failed to stop
> TX DMA!
>
> --
> You received this bug notification because you are a direct subscriber
> of a duplicate bug (519158).
> https://bugs.launchpad.net/bugs/414560
>
> Title:
> ath9k disassociates/reassociates a lot
>
> Status in The Linux Kernel:
> Fix Released
> Status in “linux-backports-modules-2.6.31” package in Ubuntu:
> Confirmed
>
> Bug description:
> I cannot find any rhyme or reason to this, but my
>
> 01:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR928X
> Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)
>
> seems to like to disassociate/reassociate a lot since I started
> testing karmic as of alpha 4.
>
> A typical dmesg excerpt:
>
> [ 1881.988111] wlan0: no probe response from AP 00:15:e9:13:47:60 -
> disassociating
> [ 1883.367859] wlan0: authenticate with AP 00:15:e9:13:47:60
> [ 1883.370161] wlan0: authenticated
> [ 1883.370181] wlan0: associate with AP 00:15:e9:13:47:60
> [ 1883.372802] wlan0: RX ReassocResp from 00:15:e9:13:47:60 (capab=0x431
> status=0 aid=1)
> [ 1883.372822] wlan0: associated
> [ 1892.008117] wlan0: no probe response from AP 00:15:e9:13:47:60 -
> disassociating
> [ 1893.385338] wlan0: authenticate with AP 00:15:e9:13:47:60
> [ 1893.385521] wlan0: authenticate with AP 00:15:e9:13:47:60
> [ 1893.388175] wlan0: authenticated
> [ 1893.388196] wlan0: associate with AP 00:15:e9:13:47:60
> [ 1893.391563] wlan0: RX ReassocResp from 00:15:e9:13:47:60 (capab=0x431
> status=0 aid=1)
> [ 1893.391585] wlan0: associated
> [ 1926.988135] wlan0: no probe response from AP 00:15:e9:13:47:60 -
> disassociating
> [ 1928.365306] wlan0: authenticate with AP 00:15:e9:13:47:60
> [ 1928.367426] wlan0: authenticated
> [ 1928.367442] wlan0: associate with AP 00:15:e9:13:47:60
> [ 1928.370948] wlan0: RX ReassocResp from 00:15:e9:13:47:60 (capab=0x431
> status=0 aid=1)
> [ 1928.370969] wlan0: associated
> [ 1966.988114] wlan0: no probe response from AP 00:15:e9:13:47:60 -
> disassociating
> [ 1968.366568] wlan0: authenticate with AP 00:15:e9:13:47:60
> [ 1968.368624] wlan0: authenticated
> [ 1968.368643] wlan0: associate with AP 00:15:e9:13:47:60
> [ 1968.371872] wlan0: RX ReassocResp from 00:15:e9:13:47:60 (capab=0x431
> status=0 aid=1)
> [ 1968.371893] wlan0: associated
>
> Performance drops significantly when this starts going on. At times
> it becomes impossible to look up hosts, etc. Other times, it will run
> fine for hours on end.
>
> ProblemType: Bug
> AplayDevices:
> **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
> card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC269 Analog [ALC269 Analog]
> Subdevices: 1/1
> Subdevice #0: subdevice #0
> Architecture: i386
> ArecordDevices:
> **** List of CAPTURE Hardware Devices ****
> card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC269 Analog [ALC269 Analog]
> Subdevices: 1/1
> Subdevice #0: subdevice #0
> AudioDevicesInUse:
> USER PID ACCESS COMMAND
> /dev/snd/controlC0: matt 3290 F.... pulseaudio
> CRDA: Error: [Errno 2] No such file or directory
> Card0.Amixer.info:
> Card hw:0 'Intel'/'HDA Intel at 0xf7eb8000 irq 16'
> Mixer name : 'Realtek ALC269'
> Components : 'HDA:10ec0269,1043834a,00100004'
> Controls : 12
> Simple ctrls : 7
> Date: Sun Aug 16 17:15:46 2009
> DistroRelease: Ubuntu 9.10
> MachineType: ASUSTeK Computer INC. 1000HE
> Package: linux-image-2.6.31-5-generic 2.6.31-5.24
> ProcCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.31-5-generic
> root=UUID=564b6024-8d7a-4d50-8410-563167a8756a ro quiet splash
> ProcEnviron:
> PATH=(custom, no user)
> LANG=en_US.UTF-8
> SHELL=/bin/bash
> ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.31-5.24-generic
> RelatedPackageVersions:
> linux-backports-modules-2.6.31-5-generic N/A
> linux-firmware 1.15
> SourcePackage: linux
> Tags: ubuntu-unr
> Uname: Linux 2.6.31-5-generic i686
> dmi.bios.date: 07/23/2009
> dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
> dmi.bios.version: 1002
> dmi.board.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.
> dmi.board.name: 1000HE
> dmi.board.vendor: ASUSTeK Computer INC.
> dmi.board.version: x.xx
> dmi.chassis.asset.tag: 0x00000000
> dmi.chassis.type: 10
> dmi.chassis.vendor: ASUSTek Computer INC.
> dmi.chassis.version: x.x
> dmi.modalias:
> dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr1002:bd07/23/2009:svnASUSTeKComputerINC.:pn1000HE:pvrx.x:rvnASUSTeKComputerINC.:rn1000HE:rvrx.xx:cvnASUSTekComputerINC.:ct10:cvrx.x:
> dmi.product.name: 1000HE
> dmi.product.version: x.x
> dmi.sys.vendor: ASUSTeK Computer INC.
>
> To unsubscribe from this bug, go to:
> https://bugs.launchpad.net/linux/+bug/414560/+subscribe
>