Comment 11 for bug 1678184

Nils (maeher) wrote :

I'm having the exact same problem (drive dying with filesystem read errors and system becoming unusable after using it for a while)

However, my nvme SSD is not from Samsung, but from Toshiba:

nvme list
Node SN Model Namespace Usage Format FW Rev
---------------- -------------------- ---------------------------------------- --------- -------------------------- ---------------- --------
/dev/nvme0n1 177S10WYTAMT THNSF5256GPUK TOSHIBA 1 256.06 GB / 256.06 GB 512 B + 0 B 51025KLA

nvme id-ctrl /dev/nvme0
NVME Identify Controller:
vid : 0x1179
ssvid : 0x1179
sn : 177S10WYTAMT
mn : THNSF5256GPUK TOSHIBA
fr : 51025KLA
rab : 1
ieee : 00080d
cmic : 0
mdts : 0
cntlid : 0
ver : 0
rtd3r : 0
rtd3e : 0
oaes : 0
oacs : 0x17
acl : 3
aerl : 3
frmw : 0x2
lpa : 0x2
elpe : 127
npss : 5
avscc : 0
apsta : 0x1
wctemp : 351
cctemp : 355
mtfa : 0
hmpre : 0
hmmin : 0
tnvmcap : 0
unvmcap : 0
rpmbs : 0
sqes : 0x66
cqes : 0x44
nn : 1
oncs : 0x1e
fuses : 0
fna : 0x4
vwc : 0x1
awun : 255
awupf : 0
nvscc : 0
acwu : 0
sgls : 0
subnqn :
ps 0 : mp:8.00W operational enlat:0 exlat:0 rrt:0 rrl:0
          rwt:0 rwl:0 idle_power:- active_power:-
ps 1 : mp:3.90W operational enlat:0 exlat:0 rrt:1 rrl:1
          rwt:1 rwl:1 idle_power:- active_power:-
ps 2 : mp:2.00W operational enlat:0 exlat:0 rrt:2 rrl:2
          rwt:2 rwl:2 idle_power:- active_power:-
ps 3 : mp:0.1200W non-operational enlat:1000 exlat:1000 rrt:3 rrl:3
          rwt:3 rwl:3 idle_power:- active_power:-
ps 4 : mp:0.0120W non-operational enlat:5000 exlat:10000 rrt:4 rrl:4
          rwt:4 rwl:4 idle_power:- active_power:-
ps 5 : mp:0.0060W non-operational enlat:100000 exlat:50000 rrt:5 rrl:5
          rwt:5 rwl:5 idle_power:- active_power:-