Ubuntu

Akregator does not open new window with javascript method

Reported by Jiri Vosecek on 2007-06-08
8
Affects Status Importance Assigned to Milestone
KDE PIM
Invalid
Medium
kdepim (Ubuntu)
Low
Unassigned

Bug Description

It is fairly known bug and was solutioned for example here:
http://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=107256 and marked as FIXED
and here is as NEW, it is over two years old : http://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=103076 and still it is broken. (KDE 3.5.7)

The bug is in the Akregator when i will open new article in a tab and there is javascript-method for new window/tab. The left click is inactive and this is bad. I can open it only throught right click and select - Open in new window (or middle-click).

Version: (using KDE KDE 3.4.1)
Installed from: Unlisted Binary Package
Compiler: gcc version 3.3.5 (Debian 1:3.3.5-8ubuntu2)
OS: Linux (i686) release 2.6.10-5-686

Clicking a link inside an article tab in akregator, which the status bar says will open in a new window, doesn't open at all.

The only way to open these kinds of links is by right-clicking on them and choosing "open in new tab" from the context menu.

Also, middle-clicking doesn't work either

I can reproduce that bug, but I can't reproduce why you classified it as "crash".

Sorry, my mistake....

Links that open files/resources in other applications do not work either. When clicking on the link, the usual open dialogue appears and if the "Open with ..." button is pressed (eg. "Open with 'Kate'), Akregator just sits there with its "stop" button enabled and with the loading status at 0%.

Doing a right-click and opening such links in new tabs or in browser windows can be used to work around this. Note that this appears unrelated to JavaScript pop-up behaviour as described in bug #103076.

Paul: That's the next bug, bug #107257.

SVN commit 432625 by lanius:

fix opening of links
BUG: 107256

 M +1 -1 articleviewer.cpp
 M +7 -5 pageviewer.cpp
 M +1 -1 pageviewer.h
 M +13 -13 viewer.cpp
 M +1 -1 viewer.h

Happens here with akregator 1.2.2 (KDE 3.5.2), please reopen.
Links with new window target do nothing. I can open them manually with right click/new tab or external browser, or middle click to external browser, but left click do nothing... It should open new tab (preferably) or in the same tab. Setting konqueror to open popups in new tab has no effect here.

Still not fixed in 1.2.3 (KDE 3.5.3) can someone reopen this or I have to fill new bug?

description: updated
Richard Johnson (nixternal) wrote :

Confirming due to upstream responses.

Changed in kdepim:
importance: Undecided → Low
status: Unconfirmed → Confirmed
Changed in kdepim:
status: Unknown → Confirmed
Richard Johnson (nixternal) wrote :

Requested a status update from upstream.

Jonathan Thomas (echidnaman) wrote :

Still an issue in KDE4?
Also, removing the akregator tag, as this will come up in searches for akregator anyway.

Changed in kdepim:
status: Confirmed → Incomplete
Jonathan Thomas (echidnaman) wrote :

We are closing this bug report because it lacks the information we need to investigate the problem, as described in the previous comments. Please reopen it if you can give us the missing information, and don't hesitate to submit bug reports in the future. To reopen the bug report you can click on the current status, under the Status column, and change the Status back to "New". Thanks again!

Changed in kdepim:
status: Incomplete → Invalid
Changed in kdepim:
status: Confirmed → Invalid
Bernhard (b.a.koenig) wrote :

I will reopen this bug. Don't understand why this is not fixed. Another explanation:

 When I double-click on an article in akregator then I don't get the browser. There are settings in akregator configuration that determine what should happen after such a double-click but they are not enforced. Actually, nothing happens after a double-click.

Let me know if there is anything still unclear with my description but there is definitely a bug there.

Bernhard (b.a.koenig) wrote :

One workaround is to click "Complete Story" in the message box. But I still think it's a bug.

Changed in kdepim:
status: Invalid → Confirmed
Jonathan Thomas (echidnaman) wrote :

Upstream says this works in KDE4. Does this work for you in KDE4?

Changed in kdepim:
status: Confirmed → Incomplete
Bernhard (b.a.koenig) wrote :

Well I'm running gnome but my akregator version is 1.3.1 (KDE 4.1.2). My gnome desktop is running a KDE demon so I think I can say I'm running KDE4.

Jonathan Thomas (echidnaman) wrote :

Ok, then somebody should probably go to the KDE bug and say that this is still an issue in KDE4 then.

Changed in kdepim:
status: Incomplete → New
Bernhard (b.a.koenig) wrote :

OK, I will post something on the KDE bug ***256 (see above). The bug ***076 (see above) is different though, imho.

I'm running Akregator 1.3.1 (KDE 4.1.2) and I still have some issues with this. There's two different things here:

1) if you double click on an article then akregator opens the link in the external browser even though I have the settings in "Configuration-->Browser" that "left-click" should open a tab. I think that's a bug.
2) the other thing is clicking the link "Complete Story" inside the message box below. It generally opens the link in a new tab, good. But I have, strangely enough, one feed where that does not work and that is the cairo-dock feed
http://www.cairo-dock.org/rss/bg_messages.xml

Right-clicking on links and choosing "Open in Tab" always works, but there are still some problems with the left-clicks (on links).

I just noticed that this is a REALLY old bug, but I still think it should be reopened. The corresponding bug from launchpad is https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/kdepim/+bug/119416

Changed to track KDE bug 107256 since that's where Bernhard posted his comment

Changed in kdepim:
status: Invalid → Unknown
Changed in kdepim:
status: Unknown → Fix Released
Changed in kdepim:
status: Fix Released → Confirmed
Changed in kdepim (Ubuntu):
status: New → Triaged
Harald Sitter (apachelogger) wrote :

Closing in favor of KDE report. Please refer there for updates. Thanks.

Changed in kdepim (Ubuntu):
status: Triaged → Invalid
Changed in kdepim:
importance: Unknown → Medium

1. This is an unrelated issue. Please open a separate bug report if it still happens.

2. That feed doesn't seem to exist any more, so I can't test it. Do you have another example it happens with?

Changed in kdepim:
status: Confirmed → Incomplete

Unable to reproduce, and the person who reopened it is not responding.

Changed in kdepim:
status: Incomplete → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.