Ubuntu

Comment 10 for bug 640807

Sorry to be slow but after trying the RC iso-testing i386 Live CD and seeing the "out-of-range" error I decided to jump into upgrade testing. I had been going to upgrade a highly modified Lucid, but due to this bug I decided to spend the extra time to install and update a fresh 10.04.1, and then perform the upgrade test.

As expected upon reboot I get the same error. Before reboot I gathered this info:

lance@lance-desktop:~$ xrandr -q
Screen 0: minimum 320 x 200, current 1680 x 1050, maximum 4096 x 4096
VGA1 connected 1680x1050+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 474mm x 297mm
   1680x1050 60.6*+ 74.9
   1600x1200 75.0 60.0
   1400x1050 74.9 60.0
   1280x1024 75.0 60.0
   1280x960 60.0
   1152x864 75.0
   1024x768 75.1 70.1 60.0
   832x624 74.6
   800x600 72.2 75.0 60.3 56.2
   640x480 72.8 75.0 66.7 60.0
   720x400 70.1
lance@lance-desktop:~$ sudo get-edid
[sudo] password for lance:
sudo: get-edid: command not found

I'm loathe to modify that OS ATM because I might be able to provide some info for the appropriate devs. Just to recap a bit:

My effected hardware is Intel Corporation 82945G/GZ Integrated Graphics Controller (rev 02) with a Hanns-G 22" LCD.

I currently have a fully updated (thru yesterday) Maverick on sda1 that began with the the toolchain upload that works, another that was effected by this bug on sdb1 but it now works with the edit to gconf, and I now have a third on sda16 that's a fresh upgrade from 10.04.1 that fails.

I'll not make any modifications to the latter as it may be the best suitable to gather info from. But if requesting info please realize that you're working with a simple minded end user :^)