doesn't show activity while connected to Internet through mobile broadband

Bug #370727 reported by topubuf on 2009-05-02
58
This bug affects 8 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Gnome System Monitor
Expired
Medium
gnome-applets (Ubuntu)
Low
Unassigned
Declined for Jaunty by Pedro Villavicencio
Declined for Karmic by Pedro Villavicencio

Bug Description

Binary package hint: gnome-system-monitor

When i am connected to the Internet through a local network (wired network) the system monitor on the panel shows the right graph and data which is alright.
But when i am connected to the Internet through mobile broadband connection, the system monitor on the panel does not show any graph of data but when i open the system monitor, it shows network history and graph of data received and transmitted.

ProblemType: Bug
Architecture: i386
DistroRelease: Ubuntu 9.04
ExecutablePath: /usr/bin/gnome-system-monitor
NonfreeKernelModules: nvidia
Package: gnome-system-monitor 2.26.0.1-0ubuntu1
ProcEnviron:
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: gnome-system-monitor
Uname: Linux 2.6.28-11-generic i686

topubuf (topubuf) wrote :
Pedro Villavicencio (pedro) wrote :

thanks for the report, could you take an screenshot of the issue? does ntop shows anything?

Changed in gnome-system-monitor (Ubuntu):
assignee: nobody → Ubuntu Desktop Bugs (desktop-bugs)
importance: Undecided → Low
status: New → Incomplete

thanks for replying.
take a look at the screenshot.
the system monitor shows the graph, but the on the panel, the system monitor shows nothing.
thanks

----- Original Message ----
From: Pedro Villavicencio <email address hidden>
To: <email address hidden>
Sent: Tuesday, May 5, 2009 1:06:22 AM
Subject: [Bug 370727] Re: connected to Internet through mobile broadband connection . the system monitor on the panel does not show any activity while opening the system monitor shows the activity.

thanks for the report, could you take an screenshot of the issue? does
ntop shows anything?

** Changed in: gnome-system-monitor (Ubuntu)
   Importance: Undecided => Low

** Changed in: gnome-system-monitor (Ubuntu)
       Status: New => Incomplete

** Changed in: gnome-system-monitor (Ubuntu)
     Assignee: (unassigned) => Ubuntu Desktop Bugs (desktop-bugs)

--
connected to Internet through mobile broadband connection . the system monitor on the panel does not show any activity while opening the system monitor shows the activity.
https://bugs.launchpad.net/bugs/370727
You received this bug notification because you are a direct subscriber
of the bug.

I also use mobile-broadband and am having exactly the same problem. Both the system-monitor and the panel-applet show no network-activity, even when I am downloading. This is actually a big problem for me because it makes it harder to diagnose network-problems.

Vladtn (vladtn) wrote :

Problem also is not fixed on Karmic (9.10a) 8.10 8.04 are OK.

System monitor on the panel shows no network activity indication, when it's opened in a window them shows network on Resources tab.

jbatista (jmnbatista) wrote :

I see network activity in the Resources tab, but the small docked window in the tray bar shows no activity.

Could it be that the tray bar dock window is scaled too high to show activity (i.e. 100Mbit when the mobile network doesn't go beyond 512kbit for example)?

Exactly the same problem, this is my screenshot.... and it can be read in the yellow info box over the system monitor in the panel..

Regards,

Pedro Villavicencio (pedro) wrote :

This bug is an upstream one and it would be quite helpful if somebody experiencing it could send the bug the to the people writing the software. You can learn more about how to do this for various upstreams at https://wiki.ubuntu.com/Bugs/Upstream/GNOME . Thanks in advance!

Changed in gnome-system-monitor (Ubuntu):
status: Incomplete → New
Pedro Villavicencio (pedro) wrote :

Thank you for your bug report. This bug has been reported to the developers of the software. You can track it and make comments at:
 https://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=626850

summary: - connected to Internet through mobile broadband connection . the system
- monitor on the panel does not show any activity while opening the system
- monitor shows the activity.
+ doesn't show activity while connected to Internet through mobile
+ broadband
Changed in gnome-system-monitor (Ubuntu):
assignee: Ubuntu Desktop Bugs (desktop-bugs) → nobody
status: New → Triaged
Changed in gnome-system-monitor:
status: Unknown → New
Changed in gnome-system-monitor:
importance: Unknown → Medium
Changed in gnome-system-monitor:
status: New → Expired
Robert Roth (evfool) wrote :

Reassigning to the gnome-applets package, as the panel network load applet is part of the gnome-applets package, so it is not part of gnome-system-monitor.

affects: gnome-system-monitor (Ubuntu) → gnome-applets (Ubuntu)
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.