Disk mounter applet shows icons for dmraid component devices

Bug #370110 reported by Martin Stjernholm on 2009-04-30
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
gnome-applets (Ubuntu)
Low
Ubuntu Desktop Bugs

Bug Description

Binary package hint: gnome-applets

I'm using dmraid to mount partitions in an Intel "Storage Matrix" software raid1 volume. The volume got three partitions, and I mount all three of them from fstab. Even so, the disk mounter applet shows six icons, two for each partition, in unmounted state. I strongly suspect that they represent the corresponding partitions from each component disk in the mirror raid. (I haven't tried to mount them in fear of messing up the raid.)

The disk mounter should detect that such partitions belong to a dmraid set and filter them out.

Jaunty, gnome-applets is 2.26.0-0ubuntu4.

Sebastien Bacher (seb128) wrote :

Thank you for your bug report, is the issue only in the applet or also in the nautilus computer location?

Changed in gnome-applets (Ubuntu):
assignee: nobody → Ubuntu Desktop Bugs (desktop-bugs)
importance: Undecided → Low
status: New → Incomplete
Martin Stjernholm (msub) wrote :

I don't know. As it turns out, the problem is intermittent (in intrepid it was not - there the extra icons were always present). I will check nautilus the next time it occurs.

Martin Stjernholm (msub) wrote :

Nautilus works correctly when the problems occurs, i.e. it doesn't display the extra partitions.

Sebastien Bacher (seb128) wrote :

the bug should be sent to bugzilla.gnome.org by somebody having a such configuration

Changed in gnome-applets (Ubuntu):
status: Incomplete → New
Pedro Villavicencio (pedro) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better.You reported this bug a while ago and there hasn't been any activity in it recently. We were wondering is this still an issue for you? Do you get the same with Lucid or Maverick? Thanks in advance.

Changed in gnome-applets (Ubuntu):
status: New → Incomplete
Martin Stjernholm (msub) wrote :

The problem remains in lucid, and it is still intermittent. Offhand I'd say it happens between 20-40 per cent of the time when I start Gnome.

I haven't reported it upstream yet. Maybe I will.

Changed in gnome-applets (Ubuntu):
status: Incomplete → New
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers