gapcmon does not find icons in /usr/share/icons/gapcmon

Bug #477731 reported by dborn on 2009-11-07
40
This bug affects 8 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
gapcmon (Debian)
Fix Released
Unknown
gapcmon (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: gapcmon

Upgraded Ubuntu Desktop 9.04 to 9.10 and gapcmon now will not find icons that are located in /usr/share/icons/gapcmon.
If it is started from shell where current directory is font directory, it will work normally.
Tried uninstalling and reinstalling and still same problem exists.

If gapcmon is set up to use both UPS and control panel tray icons, it becomes unusable since nothing shows up and windows cannot be opened.

Version affected: 0.8.9-1

Related branches

maxou (m-pierron) wrote :

Same problem for me with karmic, the workaround "launch it from /usr/share/icons/gapcmon/ directory" is working but not very usable...

Wayno (ichabod) wrote :

Same problem with 64 bit systems! OUCH!

Wayno

Wayno (ichabod) wrote :

Viable work around

cd /usr/share/icons/gapcmon

sudo cp * /usr/share/pixmaps/.

Now go into System/Preferences/Startup Applications

and add /usr/bin/gapcmon

logout/login --

Viola -- it works!

Dumb-@$$ work around - but makes programme functional!

Wayno

Steve (steve-launchpad) wrote :

This is a problem for me in Ubuntu Lucid 10.04 2.6.32-22-generic

Geoff Hickey (ardri) wrote :

Another workaround that doesn't require you to copy any files:

Go to System/Preferences/Startup Applications, and edit the UPS Monitor entry, and change the Command field to this:

/bin/sh -c 'cd /usr/share/icons/gapcmon && /usr/bin/gapcmon'

This just changes to the icons directory before executing the apc monitor.

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

This bug was fixed in the package gapcmon - 0.8.9-2ubuntu1

---------------
gapcmon (0.8.9-2ubuntu1) natty; urgency=low

  * debian/patches/01-icondir.patch: Fix to set the new icon dir properly
    (Closes: #529172, LP: #477731)
  * debian/patches/03-fix-binutils-gold.patch,
    debian/rules,
    debian/control:
    + Fix linking issue with binutils-gold regarding -lX11 and the use of XFlush
 -- Chow Loong Jin <email address hidden> Wed, 12 Jan 2011 22:54:16 +0800

Changed in gapcmon (Ubuntu):
status: New → Fix Released
Changed in gapcmon (Debian):
status: Unknown → New
Changed in gapcmon (Debian):
status: New → Fix Released
Wayno (ichabod) wrote :

This has NOT been fixed in version 0.8.9-2 (debian)

I just did a fresh install of Debian Squeeze (6.x) and still had to move the icons.

Wayno

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.