Firefox freezes with various Flash Uploaders from different web pages

Bug #274661 reported by Pablo Olmos de Aguilera Corradini on 2008-09-26
32
This bug affects 5 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
flashplugin-nonfree (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: flashplugin-nonfree

When you try to upload a file with a Flash uploader to various services like http://www.picnik.com, http://www.vimeo.com or http://www.mediafire.com. Firefox freezes and stop responding. To close it I'd to kill the process.

Steps to reproduce the bug:

- Open Firefox
- Go to http://www.picnik.com
- Try to upload a photo
- Freeze

I'm using:

Description: Ubuntu intrepid (development branch)
Release: 8.10
firefox-3.0 version 3.0.3+build1+nobinonly-0ubuntu1
flashplugin-nonfree version 10.0.1.218+10.0.0.525ubuntu1 (but it happened with the last package from Hardy too)

about:plugins in firefox shows:

    Nombre del fichero: libflashplayer.so
    Shockwave Flash 10.0.0 d525

I don't have installed libflashsupport.

I'd followed the procedures from: https://wiki.ubuntu.com/MozillaTeam/Bugs?action=show&redirect=DebuggingFirefox and I'm attaching the log.

I found some parts could be interesting so I'm going to paste it directly here with two explications:

[......]
[New Thread 0xb4361b90 (LWP 2426)]
[Thread 0xb035eb90 (LWP 2413) exited]
[New Thread 0xb035eb90 (LWP 2436)]
[New Thread 0xa4117b90 (LWP 2437)]
[New Thread 0xa3916b90 (LWP 2438)]

(firefox:2381): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed <---- this line appears when I upload the photo and firefox freezes

[Thread 0xa4117b90 (LWP 2437) exited] <---- I terminate firefox from Xfce4 Taskmanager
[Thread 0xa3916b90 (LWP 2438) exited]
[New Thread 0xa4117b90 (LWP 2439)]
[Thread 0xb035eb90 (LWP 2436) exited]
[Thread 0xa4117b90 (LWP 2439) exited]

Program received signal SIGINT, Interrupt.
[Switching to Thread 0xb7dac6c0 (LWP 2381)]
0xb805d430 in __kernel_vsyscall ()
(gdb) bt full

[....]

#2 0xb1a23d20 in Curl_select ()
   from /usr/lib/flashplugin-nonfree/libflashplayer.so
No symbol table info available.
#3 0xb1a17985 in Curl_perform ()
   from /usr/lib/flashplugin-nonfree/libflashplayer.so
No symbol table info available.
#4 0xb18352de in ?? () from /usr/lib/flashplugin-nonfree/libflashplayer.so
No symbol table info available.
#5 0xb1836302 in ?? () from /usr/lib/flashplugin-nonfree/libflashplayer.so
No symbol table info available.
#6 0xb1835a02 in ?? () from /usr/lib/flashplugin-nonfree/libflashplayer.so
No symbol table info available.
#7 0xb161b248 in ?? () from /usr/lib/flashplugin-nonfree/libflashplayer.so
No symbol table info available.
#8 0xb16b453f in ?? () from /usr/lib/flashplugin-nonfree/libflashplayer.so
No symbol table info available.
#9 0xb16c6085 in ?? () from /usr/lib/flashplugin-nonfree/libflashplayer.so
No symbol table info available.
#10 0xb1798f56 in ?? () from /usr/lib/flashplugin-nonfree/libflashplayer.so
No symbol table info available.
#11 0xb1621022 in ?? () from /usr/lib/flashplugin-nonfree/libflashplayer.so
No symbol table info available.
#12 0xb18758ae in ?? () from /usr/lib/flashplugin-nonfree/libflashplayer.so

[.....]

Anything else I could do to help to get this bug fixed tell me :).

I'm still using Intrepid:

Description: Ubuntu intrepid (development branch)
Release: 8.10

I'm using Firefox:
3.0.3+build1+nobinonly-0ubuntu1

and flashplugin-nonfree:
10.0.12.10ubuntu1

about:plugins shows:
    Nombre de archivo: libflashplayer.so
    Shockwave Flash 10.0 r12

I still getting the same problem with the exact procedures from the original report.

I have installed Flash from the .deb of the official website, but it didn't work either. The bug is still there...

benzimmer (bz) wrote :

Same here,

Intrepid amd64

firefox: 3.0.3+nobinonly-0ubuntu2
flashplugin-nonfree: 10.0.12.36ubuntu1

about:plugins:
    Dateiname: npwrapper.libflashplayer.so
    Shockwave Flash 10.0 r12

Same Problem with picnic and the others. Plus a non working flash-uploader in Wordpress 2.6.x, despite it doesn't freeze. It just won't open the file chooser.

John Watson (jwatson) wrote :

The Flash related uploading problem in Wordpress 2.6.x is caused by a change in Flash 10 made by Adobe. See http://trac.wordpress.org/ticket/6979

I'm experiencing this with Flickr.com and Vimeo. The browser UI goes grey and becomes unresponsive. BUT, the uploads do progress and eventually complete and when they do the browser comes back to life. For some reason the upload seems to be blocking the rest of the browser.

John Watson (jwatson) wrote :

Sorry, the above comment I forgot to add:

firefox 3.0.4+nobinonly-0ubuntu0.8.10.1
flashplugin-nonfree 10.0.12.36ubuntu1

2008/11/21 John Watson <email address hidden>:
> The Flash related uploading problem in Wordpress 2.6.x is caused by a
> change in Flash 10 made by Adobe. See
> http://trac.wordpress.org/ticket/6979

Thanks for the info :).

> I'm experiencing this with Flickr.com and Vimeo. The browser UI goes
> grey and becomes unresponsive. BUT, the uploads do progress and
> eventually complete and when they do the browser comes back to life. For
> some reason the upload seems to be blocking the rest of the browser.

When you say that the browser comes back to life... of what service
are you talking about? All of them?.

Regards,
--
Pablo Olmos de Aguilera Corradini
http://glatelier.wordpress.com
Linux User: #456971 - http://counter.li.org/

dror (dror-zapatec) wrote :

Same issue here. Both with
Shockwave Flash 10.0 r12
Shockwave Flash 10.0 r15

Both with Firefox 3.0.6 and 3.1b2

I also experience random freezing several times a day even when not uploading files, but it seems to be all flash related.

Changed in flashplugin-nonfree:
status: New → Incomplete
dror (dror-zapatec) wrote :

Resolved for me with the latest version of flash.
   Shockwave Flash 10.0 r22

Using Flash 10.0 r22 the problem is still there.

Shockwave Flash 10.0 r22
Firefox 3.0.10+nobinonly-0ubuntu0.9.04.1

I'm using Shockwave Flash 10.0 r22 in Jaunty, the bug is kind of still there. I found that if you wait for about 5 minutes, Firefox is responsive again. Still too annoying!.

Also, I'm using the package from the partner repo adobe-flash-plugin (the same problem as flashplugin-nonfree though).

The problem also occurs using the 64bit beta version of the Flash Plugin.

mcpuk (mcpuk) wrote :

This is a bug in flash player itself that has existed pretty much since file upload support was added to flash on linux, would all those interested in seeing this resolved vote for it to be fixed on the adobe bug tracker: https://bugs.adobe.com/jira/browse/FP-377 and if you feel so inclined leave a comment too.

The problem has existed for ages and the Adobe bug ticket was raised back in Mid 2008 but still adobe seem reluctant to give this the priority it deserves.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Bug attachments

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.