croatian keyboard is broken in installation of ubuntu server, kubuntu and xubuntu - 6.10

Bug #68843 reported by mladenva on 2006-10-28
This bug report is a duplicate of:  Bug #93077: Non-exsisting layouts. Edit Remove
8
Affects Status Importance Assigned to Milestone
console-setup (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: debian-installer

after choosing croatian for keyboard layout, letters on keyboard are dead. only numbers are working (in debian-installer and console)

Steps to reproduce:
Choose Croatian keyboard layout on installation

mladenva (mladenva) on 2006-10-28
description: updated

It's the same in kubuntu 6.10 alternate too. Among all the options for the croatian keyboard layout, all of them produce the same problem - after selecting any of them, it's not possible to input anything except numbers. But if I go back and select US layout then everything is fine, as long as the US layout is selected throughout the installation.

A.Kromic (akromic) wrote :

The same happens in Xubuntu 6.10, observed on two very different machines. Two more facts to add:

- Tried Slovenian layout because of the interchangeability, and it doesn't work either.

- After installing with en_US layout, it is impossible to make the keyboard work properly for Croatian or Slovenian in console. After setting up, the resulting layout is a strange mix of English and Croatian layout (Croatian punctuation/symbols layout, English letter layout - QWERTY instead of QWERTZ, no Croatian graphemes).

A.Kromic (akromic) wrote :

My comment below...

Changed in console-setup:
status: Unconfirmed → Confirmed
description: updated
Matej Kovacic (matej-kovacic) wrote :

I can confirm the same behaviour with slovenian keyboard. I tried to install a server on vmware machine, AND in ordinary phisical machine - it is the same. I have USB keyboard. I can write numbers or delete the default "ubuntu", but cannot write anything.

Matej Kovacic (matej-kovacic) wrote :

This seems to be a serious bug, because I can not name Logical Volume Groups and Logical Volume Names when setting up LVM,

Matej Kovacic (matej-kovacic) wrote :

Same problem in Feisty Server also (slovenian keyboard, and probably croatian too).

I've also seen this bug in Gutsy server Tribe 3.
Bug #112707 and bug #69469 are probably duplicates of this one.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers