Audacious problem with Winamp classic interface: playlist and equalizer not 'minimising' and 'restoring' with player under Mate.

Bug #1021001 reported by Stimbus on 2012-07-04
36
This bug affects 8 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
audacious (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

I am using Audacious 3.2.4 - the current version available through Linux Mint 13.

Audacious is behaving very strangely when in Winamp Classic interface.

    What happens when the main Audacious 'player' window gets minimised is: the 'player' disappears, but the playlist and equalizer either remain visable
    What happens when I am using another app, and Tab+Alt (or click the taskbar icon) to Audacious is: the main Audacious 'player' appears, but the playlist and equalizer remain hidden above/behind the other applications which are running.

The only way to bring it back is to close the Audacious and restart it.

All other features of the software seem to be working fine besides this.

I submitted a bug report on the Audacious website and was told this isn't a bug with their player but a bug with Mate and to submit a bug report here so it can be fixed.

rom85 (rom85) wrote :

I have Audacious 3.3.2 installed in Mint 13, Cinnamon 1.6.7. I experience exactly the same as described by Stimbus, so it is hardly Mate's problem as they say. This bug is quite anoying as it makes user to do additional mouse clicks and movements. Why not just do option to connect main window with playlist or something to avoid that effect.

rom85 (rom85) on 2012-12-04
Changed in linuxmint:
status: New → In Progress
status: In Progress → Confirmed
Jesse Norton (jesse-8) wrote :

I experience the same problem. Also using Linux Mint 13 (MATE).

Pedro Trovão (ptrovao) wrote :

Same here, with Linux Mint 13 (MATE).

Tony Green (mrzx4-c4uxxu-hwbqs) wrote :

This seems to be a problem with either Mint or the Mate desktop.

I am having the same problem since a new install of 201303 Mate (AMD_64).

As I still have my Ubuntu installation on another filesystem, I've chroot-ed into that system and run Audacious from there on my Mate desktop. The problem persists. Since this was not the case on my Ubuntu desktop, this tells me it isn't a problem with Audacious itself.

Tomasz Sanecki (tomasz-x) wrote :

I am using LMDE Mate which is also affected.
Website http://audacious-media-player.org/problems tells that this is a bug in window manager.

Bavarian (idda) wrote :

Same problem here on Ubuntu 14.04 LTS.

Vlad Orlov (monsta) on 2015-01-27
affects: linuxmint → audacious (Ubuntu)
mozo (mo78) wrote :

This annoying bug is still here. Linux Mint 17.3 Cinnamon.

mozo (mo78) wrote :

Here you are a screenshot:

http://i68.tinypic.com/mwxxly.png

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers