Comment 51 for bug 745203

Revision history for this message
asphyxia (robin4mailbox) wrote :

Ik heb me verder niet meer met dit draadje bemoeid, maar ik wil nog even hier iets erover kwijt.

Realiseren jullie je wel goed waar jullie mee bezig zijn?
Dit gebeuren hier wordt naar Locoteams gestuurd en op websites geplaatst, alsof er groot onrecht is gedaan. Wij worden zo bijna gedwongen dit in de openbaarheid te brengen, en ik vraag mij in alle oprechtheid af waarom. We worden buiten het forum voor van alles en nog wat uitgemaakt wat ik hier niet ga herhalen, door lieden die alleen maar de klok hebben horen luiden.

Er is geen sprake van dat wij een hekel hebben aan Heimen. Je kan toch op je klompen aanvoelen, dat als iemand met zo'n staat van dienst wordt geschorst, er heel wat meer aan de hand is dan zoals het hier wordt geafficheerd?

En dat moet en zal naar buiten worden gebracht? Laat ik eens wat duiden in deze.
Als er wordt verlangd dat het beknopt en ontdaan van vertrouwelijke zaken wordt gebracht, kunnen jullie op het forum de mededeling van Nunslaughter lezen. Dat begrijpend lezen voor sommigen nogal moeilijk is, blijkt wel uit het feit dat ik opmerkingen tegenkom alsdat Heimen permanent zijn modrechten zijn afgenomen.
Dat staat er niet.
Als er wordt verlangd, dat het voor de nieuwsgierige buitenwereld duidelijk is waarom, dan moeten we met feiten naar buiten komen. Zelfs als we dit tot de uiterste essentie beperken, en verdere details achterwege laten, staan dan hier een aantal behoorlijk belastende zaken.

Heimen, ten eerste: aangaande de toekomst, wat we je gemaild hebben, zou dit nu de goede kant op gaan werken, denk je?

Heimen, ten tweede, en nog véél belangrijker: Die behoorlijk belastende zaken staan dan op het world wide web, met jouw naam erbij, voor de semi-eeuwigheid.
Als jij later ergens gaat solliciteren, gaat de recruiter van je potentiële nieuwe werkgever eens flink googlen op jouw naam, en die komt dit dan tegen. Ik kan me niet voorstellen dat je dat wilt. En kom nu niet aan met 'dan doen ze vast toch niet': ik loop al wat jaartjes mee in de grote mensenwereld, en dat doen ze wel, allemaal. Ik heb enkele recruiters in mijn kennissenkring dus ik weet hoe die werken. Ik denk dat je later behoorlijk spijt dan zal krijgen, en daar willen we je mede voor behoeden.

En dit is nu zo'n reden, waarom we soms beslotenheid moeten betrachten, als de privacy of gevoelige zaken rondom mensen in het geding is. Een forumteam kan allen maar functioneren als dit ook daadwerkelijk kan.

Ik wil verzoeken, om bovenstaande eens ernstig in overweging te nemen. Denk er eens heel goed over na.

En dat is niet omdat we rariteiten vanuit onszelf hebben te verbergen, maar juist uit respect voor betrokkenen. Ik meen dit uit de grond van mijn hart, ook als medeforummer en medemens.