Comment 39 for bug 745203

Revision history for this message
Brumm3l (mvbrummen) wrote :

Heren,

Ten eerste is aan Heimen via mail uitgelegd wat er besloten is en hoe het forumteam tot deze beslissing is gekomen. Voordat er een mededeling naar op het forum is geplaatst. Dat is een zaak tussen Heimen en het team die niet openbaar gemaakt hoeft te worden.

Opmerkingen, suggesties of vragen over de manier van communiceren zijn altijd welkom, via de gebruikelijke kanalen. We kunnen het alleen beter gaan doen als leden die niet tevreden zijn dit ook laten blijken, op een constructieve manier.
Opmerkingen, suggesties of vragen over de inhoud van berichten door het team zijn ook altijd welkom, eveneens via de gebruikelijke kanalen. Het is echter aan het team om te beslissen in hoeverre details uit een discussie die aan het besluit is voorafgegaan openbaar worden gemaakt.

Daarnaast is er blijkbaar nog het issue van/met vertrouwelijkheid. Blijkbaar hebben sommige forumleden er moeite mee dat er binnen het forumteam zaken vertrouwelijk besproken worden, die niet openbaar gemaakt worden. De realiteit is echter dat dit niet anders kan, al was het alleen al vanwege privacy. De gemeenschap is daarbij niet dusdanig groot dat door middel van anonimiseren de discussies alsnog openbaar gemaakt kunnen worden, er zullen dan altijd vermoedens blijven bestaan die leiden tot nieuwe speculaties.

We kunnen hierover eindeloos door discussiëren, maar de standpunten staan dusdanig recht tegenover elkaar dat ik het niet zie gebeuren dat hierin een consensus wordt bereikt. Mocht het je er echter dusdanig veel moeite hebben dat dit gebeurd, dan stel ik voor dat je dit voorlegt aan de binnenkort te kiezen gemeenschapsraad en hen vraagt hierover een uitspraak te doen.

Dan blijft er volgens mij niets over om nog verder over te discussiëren.