Comment 31 for bug 745203

Revision history for this message
Sjoerd (sjoerd1993) wrote :

Ik heb geprobeerd me buiten deze 'launchpaddiscussie' te houden, vooral omdat dit wat mij betreft het verkeerde platform hiervoor is. Wil je opheldering dan kan je vragen sturen naar het gegeven mailadres.
Maar ik wil toch het e.e.a. kwijt:

Ten eerste zijn we geen volledig(!) open gemeenschap. Je moet begrijpen dat sommige dingen in beslotenheid bediscussieerd moeten worden. Het is niet gezond voor een discussie als leden een zelfcensuur moeten toepassen in de vrees van reacties. Ook is het niet gezond als we in het openbaar over personen gaan discussiƫren.
Overigens zijn bij Canonical ook niet alle kanalen open, dat is ook niet gezond. Sterker nog, Mark Shuttleworth is "Self-Appointed Benevolent Dictator for Life", niet bepaald een positie die open is. Een open besturingssysteem betekend niet meteen dat alles in de openbaarheid bediscussieerd moet worden. Zeker niet als het om personen gaat.
Ik mag toch aannemen dat je begrijpt dat bepaald overleg besloten moet gebeuren?

Dat je het over de beslissing zelf oneens bent kan ik weinig aan doen. Het beeld dat ontstaat dat het ging om "het team tegen Heimen" is niet correct, dat is alles wat ik daarover zal zeggen. Als dit wel het geval was geweest, dan was zoals aangegeven de beslissing veel eerder gevallen. Natuurlijk heeft Heimen zijn excuses uiteindelijk aangeboden, maar nogmaals niet alle informatie ligt hier open op tafel. Het is lastig dan hier inhoudelijk op door te gaan.

Als je van mening bent dat tijdens het proces zelf beter gecommuniceerd had moeten worden, 'point taken'. Wel moet ik zeggen dat tijdens zo'n overleg zelf we weinig inhoudelijke informatie kunnen geven. Dus wat ik me precies moet voorstellen is wat onduidelijk. Maar het heeft geen zin om achteraf je mening over een genomen besluit door te drukken. Deze zaak is uitgebreid besproken. Soms moet je je bij een beslissing neerleggen.

Sjoerd