Setting Ocular Sensor Rotation Angle > crash

Bug #1674190 reported by Jeremy Taylor on 2017-03-20
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Stellarium
High
Alexander Wolf

Bug Description

Spotted on 0.14.3.
Installed 0.15.1.1 and checked - also reproduced.
Checked bug reports for similar bugs: found 1653315 which had a fix pushed in rev 9148
Installed 0.90.0.9208 to check fixed: Problem still recurs.
Looked in notes for the issue 1653315, and it suggested deleting v0_1 star cat files. Deleted and tried again - still reproducing the problem.

Windows 10 64 bit.

All I need to do to reproduce the problem is to open Plugins, select Oculars, select Configure, go to Sensors, and for the default sensor listed, select the Rotation Angle field and enter a number eg 179 then select a different field to lose focus -> crash. 100% repeatable.

Related branches

Jeremy Taylor (6-jeremy) wrote :
Download full text (6.1 KiB)

2017-03-20T15:06:48
Windows 10
Compiled using MSVC++ 12.0 (Visual Studio 2013)
Qt runtime version: 5.6.2
Qt compilation version: 5.6.2
Addressing mode: 64-bit
Total physical memory: 8112 MB
Available physical memory: 2131 MB
Physical memory in use: 73%
Processor speed: 2594 MHz
Processor name: Intel(R) Core(TM) i7-4510U CPU @ 2.00GHz
Processor speed: 2594 MHz
Processor name: Intel(R) Core(TM) i7-4510U CPU @ 2.00GHz
Processor speed: 2594 MHz
Processor name: Intel(R) Core(TM) i7-4510U CPU @ 2.00GHz
Processor speed: 2594 MHz
Processor name: Intel(R) Core(TM) i7-4510U CPU @ 2.00GHz
C:\Program Files\Stellarium\stellarium.exe --spout=sky
 --------------------------------------------------------------------
[ This is Stellarium 0.90.0.9208 [trunk] - http://www.stellarium.org ]
[ Copyright (C) 2000-2017 Fabien Chereau et al. ]
 --------------------------------------------------------------------
Writing log file to: "C:\\Users\\Jeremy\\AppData\\Roaming\\Stellarium\\log.txt"
File search paths:
  0 . "C:\\Users\\Jeremy\\AppData\\Roaming\\Stellarium"
  1 . "."
Config file is: "C:\\Users\\Jeremy\\AppData\\Roaming\\Stellarium\\config.ini"
Default surface format: QSurfaceFormat(version 2.0, options QFlags(), depthBufferSize -1, redBufferSize -1, greenBufferSize -1, blueBufferSize -1, alphaBufferSize -1, stencilBufferSize -1, samples -1, swapBehavior 0, swapInterval 1, profile 0)
Desired surface format: QSurfaceFormat(version 2.1, options QFlags(), depthBufferSize 24, redBufferSize 8, greenBufferSize 8, blueBufferSize 8, alphaBufferSize 8, stencilBufferSize 8, samples -1, swapBehavior 0, swapInterval 1, profile 0)
StelGLWidget constructor
StelGraphicsScene constructor
initializeGL
OpenGL supported version: "4.3.0 - Build 20.19.15.4549"
Current Format: QSurfaceFormat(version 4.3, options QFlags(0x4), depthBufferSize 24, redBufferSize 8, greenBufferSize 8, blueBufferSize 8, alphaBufferSize 8, stencilBufferSize 8, samples 0, swapBehavior 2, swapInterval 1, profile 2)
StelMainView::init
Detected: OpenGL "4.3"
Driver version string: "4.3.0 - Build 20.19.15.4549"
GL vendor is "Intel"
GL renderer is "Intel(R) HD Graphics 4400"
GL Shading Language version is "4.30 - Build 20.19.15.4549"
GLSL Version Number detected: 4.3
GLSL version is fine, we should not see a graphics problem.
Cache directory is: "C:\\Users\\Jeremy\\AppData\\Local\\stellarium\\stellarium\\cache"
StelLocationMgr::loadCitiesBin(): TimeZone for "Kingston" not found: "Pacific/Norfolk"
StelLocationMgr::loadCitiesBin(): Summary of unknown TimeZones:
"Pacific/Norfolk"
Please report these timezone names (this logfile) to the Stellarium developers.
Sky language is "en_NZ"
Application language is "en_NZ"
Loading Solar System data ...
Loading star data ...
"Loading \".\\stars\\default\\stars_0_0v0_7.cat\": 0_0v0_7; 4979"
"Loading \".\\stars\\default\\stars_1_0v0_7.cat\": 1_0v0_7; 21806"
"Loading \".\\stars\\default\\stars_2_0v0_7.cat\": 2_0v0_7; 150850"
"Loading \".\\stars\\default\\stars_3_1v0_4.cat\": 3_1v0_4; 425807"
Finished loading star catalogue data, max_geodesic_level: 3
navigation/preset_sky_time is a double - treating as jday: "2451514.25001"
Reloading DSO d...

Read more...

Jeremy Taylor (6-jeremy) wrote :
Download full text (5.8 KiB)

2017-03-20T15:11:06
Windows 10
Compiled using MSVC++ 12.0 (Visual Studio 2013)
Qt runtime version: 5.6.2
Qt compilation version: 5.6.2
Addressing mode: 64-bit
Total physical memory: 8112 MB
Available physical memory: 2282 MB
Physical memory in use: 71%
Processor speed: 2594 MHz
Processor name: Intel(R) Core(TM) i7-4510U CPU @ 2.00GHz
Processor speed: 2594 MHz
Processor name: Intel(R) Core(TM) i7-4510U CPU @ 2.00GHz
Processor speed: 2594 MHz
Processor name: Intel(R) Core(TM) i7-4510U CPU @ 2.00GHz
Processor speed: 2594 MHz
Processor name: Intel(R) Core(TM) i7-4510U CPU @ 2.00GHz
C:\Program Files\Stellarium\stellarium.exe --spout=sky
 --------------------------------------------------------------------
[ This is Stellarium 0.90.0.9208 [trunk] - http://www.stellarium.org ]
[ Copyright (C) 2000-2017 Fabien Chereau et al. ]
 --------------------------------------------------------------------
Writing log file to: "C:\\Users\\Jeremy\\AppData\\Roaming\\Stellarium\\log.txt"
File search paths:
  0 . "C:\\Users\\Jeremy\\AppData\\Roaming\\Stellarium"
  1 . "."
Config file is: "C:\\Users\\Jeremy\\AppData\\Roaming\\Stellarium\\config.ini"
Default surface format: QSurfaceFormat(version 2.0, options QFlags(), depthBufferSize -1, redBufferSize -1, greenBufferSize -1, blueBufferSize -1, alphaBufferSize -1, stencilBufferSize -1, samples -1, swapBehavior 0, swapInterval 1, profile 0)
Desired surface format: QSurfaceFormat(version 2.1, options QFlags(), depthBufferSize 24, redBufferSize 8, greenBufferSize 8, blueBufferSize 8, alphaBufferSize 8, stencilBufferSize 8, samples -1, swapBehavior 0, swapInterval 1, profile 0)
StelGLWidget constructor
StelGraphicsScene constructor
initializeGL
OpenGL supported version: "4.3.0 - Build 20.19.15.4549"
Current Format: QSurfaceFormat(version 4.3, options QFlags(0x4), depthBufferSize 24, redBufferSize 8, greenBufferSize 8, blueBufferSize 8, alphaBufferSize 8, stencilBufferSize 8, samples 0, swapBehavior 2, swapInterval 1, profile 2)
StelMainView::init
Detected: OpenGL "4.3"
Driver version string: "4.3.0 - Build 20.19.15.4549"
GL vendor is "Intel"
GL renderer is "Intel(R) HD Graphics 4400"
GL Shading Language version is "4.30 - Build 20.19.15.4549"
GLSL Version Number detected: 4.3
GLSL version is fine, we should not see a graphics problem.
Cache directory is: "C:\\Users\\Jeremy\\AppData\\Local\\stellarium\\stellarium\\cache"
StelLocationMgr::loadCitiesBin(): TimeZone for "Kingston" not found: "Pacific/Norfolk"
StelLocationMgr::loadCitiesBin(): Summary of unknown TimeZones:
"Pacific/Norfolk"
Please report these timezone names (this logfile) to the Stellarium developers.
Sky language is "en_NZ"
Application language is "en_NZ"
Loading Solar System data ...
Loading star data ...
"Loading \".\\stars\\default\\stars_0_0v0_7.cat\": 0_0v0_7; 4979"
"Loading \".\\stars\\default\\stars_1_0v0_7.cat\": 1_0v0_7; 21806"
"Loading \".\\stars\\default\\stars_2_0v0_7.cat\": 2_0v0_7; 150850"
"Loading \".\\stars\\default\\stars_3_1v0_4.cat\": 3_1v0_4; 425807"
Finished loading star catalogue data, max_geodesic_level: 3
navigation/preset_sky_time is a double - treating as jday: "2451514.25001"
Reloading DSO d...

Read more...

Changed in stellarium:
status: New → Confirmed
importance: Undecided → High
assignee: nobody → Alexander Wolf (alexwolf)
milestone: none → 0.15.2
Alexander Wolf (alexwolf) wrote :
Changed in stellarium:
status: Confirmed → Fix Committed
Jeremy Taylor (6-jeremy) wrote :

Good on ya, Alexander

Changed in stellarium:
status: Fix Committed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers