Exception when encountering invalid block device

Bug #1891659 reported by Tucniak on 2020-08-14
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Rapid Photo Downloader
Medium
Damon Lynch

Bug Description

I am using a Virtualbox Manjaro VM guest on a windows 10 host. RPD freshly installed from the official repositories. When I start it, I get the message about a problem in RPD while the splashscreen is displaying

Related branches

Tucniak (benoit-botton) wrote :
Damon Lynch (dlynch3) wrote :

I've never seen this problem before, including when running in VirtualBox session. What devices do you have plugged into the VM other than the camera or memory card? Are the VirtualBox guest utilities installed?

I will not be able to work on this bug until September.

Meanwhile, if it helps, I suspect if you use another distro that is less bleeding edge the problem will not come up.

Changed in rapid:
status: New → Triaged
milestone: none → 0.9.25
assignee: nobody → Damon Lynch (dlynch3)

Thanks forthe reply Damon

I use RPD without issue on my Manjaro KDE laptop. I am travelling so
installed a VM with Manjaro KDE on my Win10 laptop (work) to avoid
carrying both machines.

I do have the VB guest utilities are installed as I use shared folders. one
of them is the SD card, and I have another couple of them. I will test and
report.

I managed to copy my images and rename using exiftool, so this is not
critical for me

On Fri, 14 Aug 2020 at 16:55, Damon Lynch <email address hidden>
wrote:

> I've never seen this problem before, including when running in
> VirtualBox session. What devices do you have plugged into the VM other
> than the camera or memory card? Are the VirtualBox guest utilities
> installed?
>
> I will not be able to work on this bug until September.
>
> Meanwhile, if it helps, I suspect if you use another distro that is less
> bleeding edge the problem will not come up.
>
>
> ** Changed in: rapid
> Status: New => Triaged
>
> ** Changed in: rapid
> Milestone: None => 0.9.25
>
> ** Changed in: rapid
> Assignee: (unassigned) => Damon Lynch (dlynch3)
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to the bug
> report.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/1891659
>
> Title:
> RPD does not start on Manjaro VM
>
> Status in Rapid Photo Downloader:
> Triaged
>
> Bug description:
> I am using a Virtualbox Manjaro VM guest on a windows 10 host. RPD
> freshly installed from the official repositories. When I start it, I
> get the message about a problem in RPD while the splashscreen is
> displaying
>
> To manage notifications about this bug go to:
> https://bugs.launchpad.net/rapid/+bug/1891659/+subscriptions
>

--
Benoit

Check: google.com/+BenoitBotton
           photo.net/photos/Benoit_Botton

RPD is now starting and working.
I think it is down to the fact I had installed the guest utilities from the guest additions CD. I have since learned that for a Manjaro guest, the utilities should be installed from repositories.
after doing the change and re-installing RPD, it starts and seems to work fine. I think the bug can be closed

Damon Lynch (dlynch3) on 2020-09-29
summary: - RPD does not start on Manjaro VM
+ Exception when encountering invalid block device
Damon Lynch (dlynch3) on 2020-09-29
Changed in rapid:
status: Triaged → Fix Committed
Damon Lynch (dlynch3) on 2020-12-13
Changed in rapid:
importance: Undecided → Medium
Damon Lynch (dlynch3) on 2020-12-19
Changed in rapid:
status: Fix Committed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers