MAC neatpažysta LT žodyno (su auto-dedect language opcija)

Bug #1708088 reported by Romas
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Ispell-LT (MOVED TO GITHUB)
Won't Fix
Undecided
Unassigned

Bug Description

Sveiki,
Kalbėjau nemažai su Apple supportu apie šitą bėdą, jie patys ėmė failus ir testavosi viską pas save - bendravau porą savaičių, rezultate pasiūlė kreiptis į žodyno autorius/kurėjus.

Esmė tame kad po naujausio OS atnaujinimo kai atsirado "detect language automatically" jis dedectina tiktai tas kalbas kurias palaiko pats mac'as. Visų kitų kalbų autoatpažinimas neatpažysta. T.y. žodynas veikia, rankiniu būdų nustačius kalbą spellcheckas veikia bet vos tik "auto detect" nei viena iš kalbų nepalaikomų apple nėra atpažystama. Aš buvau nusiuntes jiems ir jūsų nuorodą ir jie patsy bandė tiek lt tiek kitas kalbas ir atsakymas vienareikšmis - žodynas neatitinka jų kažkokių naujumų atsiradusių po paskutinio update

Aš naudoju mac'ą OS 10.12.5, lt spellchecką turiu ir kaip failą (library) ir Aspell. Failo versija naujausia „siunčiausi prieš mėn)

Pasikarotsiu - iš esmės psellcheckas veikia gerai bet tiktai tada kai kalba rnkinių būdų nurodyta "lietuvių" jei tik yra "auto dedect" mac'as nesugeba atpažinti kad tai yra lietuvių ir nenaudoja lt žodyno, naudoja anglišką...

Revision history for this message
Laimonas Vėbra (laimis) wrote :

Iš aprašyto visai neaišku, kur čia galėtų būti ispell-lt kaltė ar problema. Tuo beprasmiškiau dabar spėlioti apie kokius naujumus eina kalba, jei jau jie patys nesiteikia to paaiškinti.
Kol kas matau situaciją taip: iOS veikiausiai naudoja kažkokį propietary spellcheck'erio formatą, tad native žodynus/kalbas autodetect'as ir atpažįsta, o išorinių (hunspell/myspell) — ne. Gali pabandyti įsidiegti kitų kalbų žodynus ir pabandyti; veikiausiai įsitikinsi, kad ispell-lt čia niekuo dėtas, tad derintis prie neaiškių obuolio naujumų/reikalavimų — ne šio projekto tikslas. Nebent patvirtintum, kad problema būtent su ispell-lt žodynais, o kitų kalbų myspell žodynai veikia.

Rimas Kudelis (rq)
Changed in ispell-lt:
status: New → Won't Fix
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.