Comment 31 for bug 1157478

Revision history for this message
Valdemaras (sovhist) wrote :

offtop kaip ir.
Nu vat specialiai tik dėl šito į Launchpadą įsiregistravau.
Klausykit, žmonės, baikit juokus. Jau dešimtas mėnuo eina, kai neveikia rašybos tikrinimas lietuvių kalba Libre ir Opene su nauju priedu. Dar gražiau, kad jau kovo mėnesį sprendimas buvo rastas (ir jis veikia, ką tik pats pataisiau dictionaries.xcu, instaliavau su pataisytu 1.3.oxt ir gavau veikiantį lietuvių kalbos taisymą), o čia ponai susirūpino bzr taisyklingumu!!! Nu jei tas bzr, kuris man panašesnis į bbd, toks svarbus, tai gal galima sukurti laikiną oxt versiją su šituo jau žinomu sprendimu, kad ir „neteisingu“, įį padėti Libreoffice ir pan. puslapiuose, o jau kai susitvarkysit su tuo bzr ar kuo ten dar, galėsit naują versiją išleisti, 1.5.0 pavadinti ir bus gražu bei tvarkinga.
Aš vis mėgstu skatinti žmones naudotis atviru kodu. Tai dabar ką, žmogus susiinstaliuos, jam rašybos netikrina, o aš aiškinu, kad reikia išpakuoti oxt, pataisyti ten ir ten taip ir taip, tada supakuoti (kuris eilinis nekontuperastas žino, kaip tai daryti?) ir jau tada instaliuoti. Kiek žmonių nusispjaus ir toliau naudos laužtus MSO? O kiek išvis neturi patarėjų? Kiek tokių per tą pusmetį jau buvo, kurie nusispjovė? Aš suprantu, kad visi čia nemokamai aukoja savo laisvą laiką. Ir už jūsų triūsą tikrai nuoširdžiai dėkoju.
Bet šiaip ar taip, galutiniam vartotojui tai svarbu, kad daiktas veiktų, o ar bbz, ar bbd, ar bbr ten teisingai sudėti, ar neteisingai, jiems tikrai nusispjaut. O kai matai, kad per gerą pusmetį niekas taip ir nepadarė versijos 1.3.1, nors ten darbo viena minutė, tai kyla pagarbos vartotojams klausimas. Juk tiek rašybos tikrinimas, tiek ir visi ofisai gi žmonėms skirti, o ne šiaip programuotojų žaidimas savo malonumui. Bent jau man taip atrodo.
Aš tik dabar pastebėjau, nes šiaip sėdžiu Debiane, tai ten tikrinimas veikia. Bet va kai naujus suinstaliuoji ir per oxt sumeti rašybos tikrinimą naujai, tai pasirodo, kad neveikia nei winuose, nei linuxe (XP ir Manjaro atitinkamai, tas pats akivaizdžiai ir kituose).
Tai jei brz dar nesutvarkytas, gal galėtumėt tą 1.3.1 versiją paviešinti, a? Tiems, kurie kompuose visai nieko.