Paste path effect doesn't work on 0.92

Bug #1656093 reported by caetano veyssières on 2017-01-12
18
This bug affects 4 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Inkscape
Medium
Jabiertxof
0.92.x
Medium
Jabiertxof

Bug Description

Operating systems :
Linux MANJARO 16.10.3 64-bit (kernel 4.4.39-1-)
Linux Kubuntu 16.10 64-bit (kernel 4.8.0-32)

Inkscape :
working : 0.91 (from Package manager)
not working : 0.92 (snap package)

Steps to reproduce the issue :

- Add an object (i.e. ellipse)
- Add a path effect (i.e. Gears)
- Edit > copy
- Add another object
- Path > Paste Path Effect

Works on 0.91 but not on 0.92.

description: updated
description: updated
description: updated
description: updated
su_v (suv-lp) on 2017-01-12
tags: added: clipboard livepatheffects
su_v (suv-lp) wrote :

Based on tests with archived builds (on OS X 10.7.5):
- not reproduced with Inkscape 0.91 r13725
- not reproduced with lp:inkscape/0.92.x <= rev 15151,
- reproduced with lp:inkscape/0.92.x >= 15152,
- reproduced with Inkscape 0.92.0 r15299,
- reproduced with lp:inkscape/0.92.x rev 15315;
the lack of clipboard support to paste a path effect seems to have been exposed with the changes in r15152:

Relevant changelog of lp:inkscape/0.92.x:
https://bazaar.launchpad.net/~inkscape.dev/inkscape/0.92.x/changes/15152
Revision 15152: Backport from trunk on r.15214. Fix bug #1638888
https://bazaar.launchpad.net/~inkscape.dev/inkscape/0.92.x/revision/15152

Relevant changelog of trunk lp:inkscape:
https://bazaar.launchpad.net/~inkscape.dev/inkscape/trunk/changes/15214
Revision 15214: Fix last commit not working, LPE are cloned on copies
https://bazaar.launchpad.net/~inkscape.dev/inkscape/trunk/revision/15214
Revision 15213: Fix a bug on duplicate item with multiples LPE on it.
https://bazaar.launchpad.net/~inkscape.dev/inkscape/trunk/revision/15213

Changed in inkscape:
status: New → Confirmed
su_v (suv-lp) wrote :

Reproduced with lp:inkscape rev 15392, 15407 on Ubuntu 14.04.5 LTS.

jazzynico (jazzynico) wrote :

Also reproduced on Xubuntu 16.04, lp:inkscape/0.92.x rev. 15315.

Not sure it's directly related, but the console show the following message when copying the object with the path effect:
----
 WARNING **: Unknown LPE type specified, LPE stack effectively disabled
----

Changed in inkscape:
status: Confirmed → Triaged
tags: added: regression
Changed in inkscape:
milestone: none → 0.92.1
Jabiertxof (jabiertxof) on 2017-01-14
Changed in inkscape:
assignee: nobody → Jabiertxof (jabiertxof)
jazzynico (jazzynico) on 2017-01-15
Changed in inkscape:
importance: Undecided → Medium
Jabiertxof (jabiertxof) wrote :
Changed in inkscape:
status: Triaged → In Progress
Jabiertxof (jabiertxof) wrote :

Fixed in trunk in r.15426 and in 0.92.x in r.15325

Changed in inkscape:
status: In Progress → Fix Committed
jazzynico (jazzynico) on 2017-01-21
Changed in inkscape:
milestone: 0.92.1 → 0.93
Changed in inkscape:
status: Fix Committed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers