Comment 0 for bug 174139

Revision history for this message
Mantas Kriaučiūnas (mantas) wrote : Include settings for all Lithuanian mobile internet (3G/EDGE/GPRS) providers

Baltix OS, nuo 2.7rc4 versijos turi Bitės/Vodafone ir Omnitel "Omniconnect" mobilaus interneto prisijungimų (3G/EDGE/GRPS) nustatymus (žr. paketą "mobile-internet-lt"). Į šį paketą reikia sudėti visų Lietuvos mobiliojo interneto tiekėjų (Tele2, Teledema ir t.t.) nustatymus bei patvarkyti jau įdėtus nustatymus, kad veiktų optimaliausiai, nes dabar pvz Omniconnect kartais veikia labai nestabiliai, prisijungia iš antro ar trečio bandymo ir t.t.
http://www.ubuntu.lt/render/Articles;aid,81 parašyta, kad Omniconnect'ui reik naudoti ATZ bei AT+CGQREQ AT+CGQMIN komandas susijungimo skripte (žr. /etc/chatscripts/ aplanką), mobile-internet-lt 0.3 versijoje šios eilutės užkomentuotos (gal kas žino kokia iš šių komandų nauda ir kam jos reikalingos ?):
'' ATZ
OK 'AT+CGQREQ=1,0,0,0,0,0'
OK 'AT+CGQMIN=1,0,0,0,0,0'
Galbūt naudojant šias komandas pagerėtų prisijungimo bei pačio ryšio patikimumas ?

Taip pat skambinimo numeris yra naudojamas kitas (mobile-internet-lt 0.3 versijoje naudojamas *99#):
OK ATDT*99***1#
(ATDT*99***1# numeris yra naudojamas ir Bitės mobiliajame internete, žr.: Mariaus Gedmino puslapį - http://mg.pov.lt/blog/lightspeed-edge-100m.html )

Jungiantis prie Omniconnect su GlobeTrotter EDGE (nepalaikančia 3G) PCMCIA kortele veikė tik ATDT*99***1#, o *99# - išvis neveikė.

Dabar dėl trūkstamų interneto tiekėjų nustatymų:

1. TELE2 - pagal http://www.tele2.lt/270_LTH_HTML.html (http://www.static.everyday.com/t2i_baltic/lithuania/2000.pdf) :
 Numeris: *99#
 Usename ir password: wap
 GPRS kreipties taškas (APN) turi būti "internet.tele2.lt"
 DNS: 130.244.127.161 130.244.127.169

2. Teledema - tokie patys, kaip Bitės/Vodafone (APN - "banga", numeris - *99#)

Beje, kadangi gausis mažiausiai 3 skirtingi prisijungimai, tai reikia pagalvoti kaip geriau būtų padaryti tą paleidimą - naudoti atskirą leistuką (žr. Programos->Internetas) kiekvienam yra neracionalu, galbūt reiktų vieno leistuko, o pasileidus žmogus išsirinktų ryšio tiekėją bei įrenginį (dabar kartais būna /dev/modem, kartais /dev/noz0, kartais /dev/ttyUSB0 , o kartais /dev/ttyS2 ar pan.).

Jei kas gali konkrečiai pasakyti pvz kodėl ir kokias komandas reikia naudotis susijungimo skriptuose ar turi kitų naudingų pasiūlymų - rašykite komentarus !