mplayer with default wrong config ...and screensaver

Bug #95038 reported by José Cabo
6
Affects Status Importance Assigned to Milestone
mplayer (Baltix)
New
Undecided
Unassigned
mplayer (Ubuntu)
Fix Released
Undecided
Unassigned

Bug Description

mplayer have an error when try to play for first time a film. This error is: "Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device.". The video options is in xmga the it should is in gl or gl2.

Other error appear when the option "Stop XScreenSaver" is Enabled and i can see: "gnome_screensaver_control()". This option is more important in a good player. je

I think, in my opinion, that mplayer should have enable some options by default... as X11 (or gl if you have 3D) in Video; in audio (alsa) the 3 options enabled (normalize, equalizer and software mixer for a good play.

Related branches

Revision history for this message
Laurent Bigonville (bigon) wrote :

Please could you open different bugreport for different problems.

btw, I can confirm the problem with the Stop XScreenSaver option

Revision history for this message
Mario Limonciello (superm1) wrote :

mplayer (2:1.0~rc1-0ubuntu12) gutsy; urgency=low

  * Add 01_default_config.dpatch.
    - Sets screensaver by default for non gmplayer.
      (LP: #95038), (LP: #139770)
    - Sets xv as video output for gmplayer and mplayer.
      (LP: #65165), (LP: #146307)
  * Add dpatch to build-depends in debian/control.
  * Add dpatch support to debian/rules.

 -- Mario Limonciello <email address hidden> Mon, 08 Oct 2007 01:07:53 -0500

Changed in mplayer:
status: New → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  
Everyone can see this information.

Other bug subscribers