Immediate problem when launching Wubi in Vista (32 bit)

Bug #477251 reported by Thomas on 2009-11-07
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Wubi
Undecided
Unassigned

Bug Description

When launching Wubi the following error occurs: "Exception Processing Message 0x0000013 Parameters 0x758792A0 0x00000004 0x758792A0 0x758792A0". Nothing can be done to escape this message other than to reboot. OS is Vista Sp1 32bit.

Agostino Russo (ago) wrote :

Can you try to run from a DOS console to see if there are any more messages?
Do you have any wubi log / file in your %TEMP% directory?

I just updated Vista to SP2 and then the error message changes.

The header of the error window now reads (in danish) "pyrun.exe - no floppy
disc"

The new error message (in danish) "There is no floppy disc in the drive.
Insert a floppy disc in the drive \Device\Harddisk1\DR1". Options are
Cancel, Retry or Continue. But there is still no way past this point.

Any idea what this means?

--------------------------------------------------
From: "Agostino Russo" <email address hidden>
Sent: Saturday, November 07, 2009 3:36 PM
To: <email address hidden>
Subject: [Bug 477251] Re: Immediate problem when launching Wubi in Vista
(32bit)

> Can you try to run from a DOS console to see if there are any more
> messages?
> Do you have any wubi log / file in your %TEMP% directory?
>
> --
> Immediate problem when launching Wubi in Vista (32 bit)
> https://bugs.launchpad.net/bugs/477251
> You received this bug notification because you are a direct subscriber
> of the bug.
>
> Status in Wubi, Windows Ubuntu Installer: New
>
> Bug description:
> When launching Wubi the following error occurs: "Exception Processing
> Message 0x0000013 Parameters 0x758792A0 0x00000004 0x758792A0 0x758792A0".
> Nothing can be done to escape this message other than to reboot. OS is
> Vista Sp1 32bit.

>
> No virus found in this incoming message.
> Checked by AVG - www.avg.com
> Version: 9.0.698 / Virus Database: 270.14.54/2488 - Release Date: 11/08/09
> 00:52:00
>

Agostino Russo (ago) wrote :

Is there a wubi.log in your %temp% directory?

Thomas (lene-thomas) wrote :

No, there is no log.

--------------------------------------------------
From: "Agostino Russo" <email address hidden>
Sent: Sunday, November 08, 2009 9:40 PM
To: <email address hidden>
Subject: [Bug 477251] Re: Immediate problem when launching Wubi in Vista
(32bit)

> Is there a wubi.log in your %temp% directory?
>
> --
> Immediate problem when launching Wubi in Vista (32 bit)
> https://bugs.launchpad.net/bugs/477251
> You received this bug notification because you are a direct subscriber
> of the bug.
>
> Status in Wubi, Windows Ubuntu Installer: New
>
> Bug description:
> When launching Wubi the following error occurs: "Exception Processing
> Message 0x0000013 Parameters 0x758792A0 0x00000004 0x758792A0 0x758792A0".
> Nothing can be done to escape this message other than to reboot. OS is
> Vista Sp1 32bit.

>
> No virus found in this incoming message.
> Checked by AVG - www.avg.com
> Version: 9.0.698 / Virus Database: 270.14.55/2489 - Release Date: 11/08/09
> 08:37:00
>

Simeon (simeon-langenbahn) wrote :

I have a similiar Problem in Windows XP and found out that the problem only appears as long as a card reader with empty card slots is connected to the PC.

Thomas (lene-thomas) wrote :

Thanks for your reply.

This anyhow demonstrates that there is a bug in the software. It shoulden't
be nessesary to disconnect non relevant hardware to use the installer.
--------------------------------------------------
From: "Simeon" <email address hidden>
Sent: Sunday, November 15, 2009 12:25 PM
To: <email address hidden>
Subject: [Bug 477251] Re: Immediate problem when launching Wubi in Vista
(32bit)

> I have a similiar Problem in Windows XP and found out that the problem
> only appears as long as a card reader with empty card slots is connected
> to the PC.
>
> --
> Immediate problem when launching Wubi in Vista (32 bit)
> https://bugs.launchpad.net/bugs/477251
> You received this bug notification because you are a direct subscriber
> of the bug.
>
> Status in Wubi, Windows Ubuntu Installer: New
>
> Bug description:
> When launching Wubi the following error occurs: "Exception Processing
> Message 0x0000013 Parameters 0x758792A0 0x00000004 0x758792A0 0x758792A0".
> Nothing can be done to escape this message other than to reboot. OS is
> Vista Sp1 32bit.

>
> No virus found in this incoming message.
> Checked by AVG - www.avg.com
> Version: 9.0.707 / Virus Database: 270.14.65/2503 - Release Date: 11/14/09
> 20:42:00
>

Agostino Russo (ago) wrote :

Thomas, is your problem also due to a card reader by any chance? Did you try to run wubi.exe from the MSDOS Terminal to see if there are more messages?

Rolf (rolf-blattner) wrote :
Rolf (rolf-blattner) wrote :

Hi all, I had the same problem, too. I use Vista 32 (SP2) and received the same error message. Thanks to your idea I deactivated the driver of the cardreader. Running wubi again I the error message came not up any more - success :-)

Unfortunatelly ther is the German option: "Innerhalb von Windows installieren" missing in the shown menu. - I hope, my log file (attached before) and the screenshot will help you.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers