Grub dies on reboot after ubiquity install

Bug #431285 reported by Dave Morley on 2009-09-17
12
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Wubi
Undecided
Unassigned

Bug Description

It looks like wubi is installing correctly once more. Amd64 live cd 20090917.1

However on reboot into the now installed system grub fails and drops me into the minimal grub shell.

Error reads: Could not find a bootloader configuration.

Václav Šmilauer (eudoxos) wrote :

Confirming, I hit this yesterday, with alpha5.

I manually ran, using tab-completion in the grub prompt, "configfile /ubuntu/drives/boot/grub/menu.lst" (IIRC), which gave me correct boot entries to choose from; attemtping to boot any of them gave me the error "You must load the kernel first" (IIRC again), though.

Changed in wubi:
status: New → Confirmed
Octi (octavianiolu) wrote :

It happened to me as well. Clean install via wubi and I got the same error. I worked around it, by installing the stable version, and upgrading from there with "update-manager -d".

future30 (future30) wrote :

Wersja po polsku:
W Ubuntu 9.10 jest zainstalowany nowy bootloader GRUB2, który wnosi wiele zmian w tym także nowy plik configuracyjny GRUB.CFG, który zastępuje MENU.LST. Bug ten związany jest z tym, że instalator tworzy pusty katolog /boot na partycji ntfs, ale jednocześnie jest tworzony drugi taki katalog w pliku root.disk, ale z pełną konfiguracją (tzn. prawie pełną, bo zawiera wpisy tylko do memtest). Nie wiem dlaczego tak jest, ale w połowie rozwiązałem ten problem kopiując pliki z /boot z root.disk do /boot na ntfs, a następnie manualnie wczytując jądro i initframs. Pozostaję tylko problem z zamonotowanie partycji root.disk. Jeśli uda mi się to zrobić napiszę krótkie przewodnik. Bug ten należy jak najszybciej zgosić programistom projektu WUBI.

Steve Langasek (vorlon) wrote :

Is this bug still present? My understanding is that Wubi is working currently in the beta candidates.

Dave Morley (davmor2) wrote :

Steve it's kinda fixed, in that it now installs on Ubuntu wubi. I think this bug can be closed and use bug 439279 for loging future install instability.

Agostino Russo (ago) wrote :

Works for me

Agostino Russo (ago) on 2009-10-03
Changed in wubi:
status: Confirmed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers