Segmentation fault on startup on 32-bit systems

Bug #1732256 reported by Maraschin on 2017-11-14
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
widelands
Undecided
Unassigned

Bug Description

I'm not able to start any single player game.
Any attempt ends up with "Segmentation fault (core dumped)"
I tried different maps, disable sound, different resolutions and always the same problem.

widelands --verbose
This is Widelands Version build-19 (Release)
Set home directory: /home/user/.widelands
Adding directory: /usr/share/games/widelands/data
selected language: (system language)
using locale en_US.UTF-8
Graphics: Try to set Videomode 800x600
Graphics: OpenGL: Version "4.6.0 NVIDIA 387.22"
Graphics: SDL_GL_RED_SIZE is 8
Graphics: SDL_GL_GREEN_SIZE is 8
Graphics: SDL_GL_BLUE_SIZE is 8
Graphics: SDL_GL_ALPHA_SIZE is 0
Graphics: SDL_GL_BUFFER_SIZE is 24
Graphics: SDL_GL_DOUBLEBUFFER is 1
Graphics: SDL_GL_DEPTH_SIZE is 24
Graphics: SDL_GL_STENCIL_SIZE is 0
Graphics: SDL_GL_ACCUM_RED_SIZE is 16
Graphics: SDL_GL_ACCUM_GREEN_SIZE is 16
Graphics: SDL_GL_ACCUM_BLUE_SIZE is 16
Graphics: SDL_GL_ACCUM_ALPHA_SIZE is 16
Graphics: SDL_GL_STEREO is 0
Graphics: SDL_GL_MULTISAMPLEBUFFERS is 0
Graphics: SDL_GL_MULTISAMPLESAMPLES is 0
Graphics: SDL_GL_ACCELERATED_VISUAL is 1
Graphics: SDL_GL_CONTEXT_MAJOR_VERSION is 2
Graphics: SDL_GL_CONTEXT_MINOR_VERSION is 1
Graphics: SDL_GL_CONTEXT_FLAGS is 0
Graphics: SDL_GL_CONTEXT_PROFILE_MASK is 2
Graphics: SDL_GL_SHARE_WITH_CURRENT_CONTEXT is 0
Graphics: SDL_GL_FRAMEBUFFER_SRGB_CAPABLE is 0
Graphics: OpenGL: Double buffering enabled
Graphics: OpenGL: Max texture size: 16384
Graphics: OpenGL: ShadingLanguage: "4.60 NVIDIA"
**** GRAPHICS REPORT ****
 VIDEO DRIVER x11
 pixel fmt 370546692
 size 800 600
**** END GRAPHICS REPORT ****
SoundHandler: loaded song "music/intro_00.ogg"
SoundHandler: loaded song "music/menu_00.ogg"
Segmentation fault (core dumped)

Please advise where to find core dump.

SirVer (sirver) wrote :

This is almost certainly the SDL sound bug that is plaguing us for a while now. I cannot find it in our issue tracker, but this is a duplicate very likely.

Try running the game with --nosound and see if that fixes it

Changed in widelands:
status: New → Incomplete
kaputtnik (franku) wrote :

Yes, it looks like bug 1720819.

Which linux are you using?

GunChleoc (gunchleoc) wrote :
tags: added: crash
GunChleoc (gunchleoc) wrote :

I'm getting he same crash with the latest AppVeyor build for 32 bit, 64 bit is fine.

I am not getting it on Ubuntu.

Changed in widelands:
status: Incomplete → Confirmed
summary: - Segmentation fault when starting a new single player game
+ Segmentation fault on startup on 32-bit systems
GunChleoc (gunchleoc) wrote :

I got some test results from AppVeyor builds from the Korean translator:

#4

update test result :
* not run
2617
2573
2511
2499
2491
2485
2479
2478
2477
2291
2193

* not run campain
2476
2428
2210

* good run
none

---------------------------------------------

#3

I did random download and test it.
I tested follow build number.
and I find the problem build.

test result (x86 debug build):
* not run
2617
2573
2511
2499
2491
2485
2479 (bzr 8449, Merged lp:~widelands-dev/widelands/reduce_overlay_manager_use2)
2478
2477

* good run
2476 (bzr 8447, Merged lp:~widelands-dev/widelands/document_world)
2428

I think you should compare 2476 and 2477.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers