Player spots have randomly colored borders in multiplayer setup

Bug #1307199 reported by Hans Joachim Desserud on 2014-04-13
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
widelands
Low
Unassigned

Bug Description

Steps to reproduce:
1. Main menu -> Multiplayer -> Local -> Host a new game.
2. Pick a map.
3. Observe the list of available player spots.

Some of them (randomly selected) have borders around the player markers drawn with (again) random colors. I haven't really found a pattern here, sometimes the borders are shown, sometimes not. The border color might be the same as the player token, but more often it is not. See attached screenshot for an example.

Widelands r6934 on Ubuntu 13.10 (opengl rendering is on)

Related branches

Hans Joachim Desserud (hjd) wrote :
wl-zocker (wl-zocker) wrote :

I can reproduce this on r6933. There is no difference whether OpenGL is enabled or not.
When I start a Widelands and do this for the first time in r6931, there are no borders. When I then go back to the main menu and again to the multiplayer menu, the borders are shown. This is no longer the case in r6933: Here, the borders show up from the first time I follow the steps.

Changed in widelands:
status: New → Confirmed
SirVer (sirver) wrote :

Setting to incomplete for bug sweeping.

Changed in widelands:
status: Confirmed → Incomplete
GunChleoc (gunchleoc) wrote :

I also noticed this. I will make this part of the next phase of the Fullscreen Menu overhaul.

Changed in widelands:
status: Incomplete → Confirmed
assignee: nobody → GunChleoc (gunchleoc)
GunChleoc (gunchleoc) on 2016-03-28
Changed in widelands:
assignee: GunChleoc (gunchleoc) → nobody
milestone: build19-rc1 → none
GunChleoc (gunchleoc) on 2016-09-19
Changed in widelands:
milestone: none → build20-rc1
Hans Joachim Desserud (hjd) wrote :

I can't reproduce this issue any more in r8237. Can anyone else see it?

GunChleoc: did you re-check it when targetting build20?

GunChleoc (gunchleoc) wrote :

No, I did not recheck it. I am planning to redesign this screen anyway, which should make this bug go away automatically. The screen is quite complicated though, so it's slow going.

GunChleoc (gunchleoc) on 2017-06-19
Changed in widelands:
status: Confirmed → In Progress
GunChleoc (gunchleoc) on 2017-09-02
Changed in widelands:
status: In Progress → Fix Committed
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Bug attachments