wicd-1.7.0-b4 dropping Wi-Fi connection continuously

Bug #503764 reported by belgix on 2010-01-06
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
wicd
Undecided
Unassigned

Bug Description

I don't know what is going on with wicd-1.7.0 beta 4 but I had to uninstall it because this version is totally unusable on my laptop. This version continuously crash dhcpcd (to a zombie process) so I continuously need to reconnect manually to the network. I should be a problem similar to dhclient not playing well with wicd on some PC.

When dhcpcd daemon crash, wicd system tray icon indicates network is disconnected and never try to reconnect even if normally wicd connect automatically to my network.

wicd-1.7.0-b4
dhcpcd-5.1.4

I did not had any major issue with all 1.7.0 alphas versions abd wicd-1.6.2.2 works flawlessly with this version of dhcpcd on this laptop.

Distro : Gentoo (x86_64)

Adam Blackburn (adamblackburn) wrote :

Can you post dmesg output and /var/log/wicd/wicd.log? Thanks

Changed in wicd:
status: New → Incomplete
belgix (belgix) wrote :

Here is the lot. You have stuff related to versions 1.7.0-a3 (which works fairly well), 1.7.0-b4 (with dropping connections) & 1.6.2 (which works flawlessly) in this log file.

For stuff related to version 1.7.0-b4, when I'm using ioctl back-end, I got DBUS errors (see http://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=299674) and with external back-end I have dropping connection

belgix (belgix) wrote :

It's a new fishy issue with dhcpcd and wicd as both was working fine together prior to version 1.7.0-b4. Now on this laptop, version 1.7.0-b5 run happily with pump, I still get regular disconnections with dhcpcd (see previously sent log file for details) and wicd is not working at all with dhclient (see included extract from wicd.log file below).

ALL THREE dhcp clients are working fine on this laptop when I launch them from a command line.

*****

For dhclient, something seems to hang or loop forever after wicd launch dhclient. Unless I stop wicd and for all versions of wicd, the last lines of wicd;log file are:

2010/01/12 22:00:11 :: ---------------------------
2010/01/12 22:00:11 :: wicd initializing...
2010/01/12 22:00:11 :: ---------------------------
2010/01/12 22:00:11 :: wicd is version 1.6.2.2 463
2010/01/12 22:00:11 :: setting backend to external
2010/01/12 22:00:11 :: trying to load backend external
2010/01/12 22:00:12 :: successfully loaded backend external
2010/01/12 22:00:12 :: trying to load backend external
2010/01/12 22:00:12 :: successfully loaded backend external
2010/01/12 22:00:12 :: Couldn't detect a wireless interface.
2010/01/12 22:00:12 :: setting wireless interface wlan1
2010/01/12 22:00:12 :: automatically detected wired interface eth1
2010/01/12 22:00:12 :: setting wired interface eth1
2010/01/12 22:00:12 :: setting wpa driver wext
2010/01/12 22:00:12 :: setting use global dns to True
2010/01/12 22:00:12 :: setting global dns
2010/01/12 22:00:12 :: global dns servers are 127.0.0.1 None None
2010/01/12 22:00:12 :: domain is belgix.lan
2010/01/12 22:00:12 :: search domain is None
2010/01/12 22:00:12 :: setting automatically reconnect when connection drops True
2010/01/12 22:00:12 :: Setting dhcp client to 1
2010/01/12 22:00:12 :: Wireless configuration file found...
2010/01/12 22:00:12 :: Wired configuration file found...
2010/01/12 22:00:12 :: chmoding configuration files 0600...
2010/01/12 22:00:12 :: chowning configuration files root:root...
2010/01/12 22:00:12 :: Using wireless interface...wlan1
2010/01/12 22:00:12 :: Using wired interface...eth1
2010/01/12 22:00:20 :: Autoconnecting...
2010/01/12 22:00:20 :: No wired connection present, attempting to autoconnect to wireless network
2010/01/12 22:00:21 :: trying to automatically connect to...TELEKOM
2010/01/12 22:00:21 :: Connecting to wireless network TELEKOM
2010/01/12 22:00:21 :: Putting interface down
2010/01/12 22:00:21 :: Releasing DHCP leases...
2010/01/12 22:00:22 :: Setting false IP...
2010/01/12 22:00:22 :: Stopping wpa_supplicant
2010/01/12 22:00:22 :: Flushing the routing table...
2010/01/12 22:00:22 :: Putting interface up...
2010/01/12 22:00:22 :: Generating psk...
2010/01/12 22:00:22 :: Attempting to authenticate...
2010/01/12 22:00:26 :: Running DHCP
2010/01/12 22:00:26 :: Internet Systems Consortium DHCP Client V3.1.2p1-Gentoo
2010/01/12 22:00:26 :: Copyright 2004-2009 Internet Systems Consortium.
2010/01/12 22:00:26 :: All rights reserved.
2010/01/12 22:00:26 :: For info, please visit http://www.isc.org/sw/dhcp/
2010/01/12 22:00:26 ::

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.