Video stream for youtube videos doesn’t play on mobile devices

Bug #1415107 reported by Olivier Tilloy on 2015-01-27
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Canonical System Image
Critical
Olivier Tilloy
webbrowser-app
Fix Released
Critical
Olivier Tilloy
webbrowser-app (Ubuntu)
Undecided
Olivier Tilloy
webbrowser-app (Ubuntu RTM)
Undecided
Olivier Tilloy

Bug Description

This seems to be a fairly recent regression, most likely due to a server-side change on m.youtube.com.

On mobile devices (reproducible both on a Nexus 7 running vivid-proposed and a krillin running 14.09-proposed), playing a youtube video plays back audio only, not video.

Related branches

Olivier Tilloy (osomon) wrote :

A minor change in the UA string override we send for m.youtube.com does the trick: the "Chromium" token needs to be changed to "Chrome". I.e. the new override rule becomes:

    [/^https?:\/\/m\.youtube\.com\//, "Mozilla/5.0 (Linux; Ubuntu 14.04 like Android 4.4;) AppleWebKit/537.36 Chrome/35.0.1870.2 Mobile Safari/537.36"]

Changed in webbrowser-app (Ubuntu):
status: New → In Progress
Changed in webbrowser-app (Ubuntu RTM):
status: New → In Progress
Changed in webbrowser-app (Ubuntu):
assignee: nobody → Olivier Tilloy (osomon)
Changed in webbrowser-app (Ubuntu RTM):
assignee: nobody → Olivier Tilloy (osomon)
Changed in canonical-devices-system-image:
importance: Undecided → Critical
milestone: none → ww05-2015
status: New → In Progress
Olivier Tilloy (osomon) on 2015-01-27
Changed in canonical-devices-system-image:
assignee: nobody → Olivier Tilloy (osomon)
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

This bug was fixed in the package webbrowser-app - 0.23+15.04.20150127~rtm-0ubuntu1

---------------
webbrowser-app (0.23+15.04.20150127~rtm-0ubuntu1) 14.09; urgency=low

  [ Olivier Tilloy ]
  * Update the m.youtube.com UA override to fix video playback. (LP:
    #1415107)
 -- Ubuntu daily release <email address hidden> Tue, 27 Jan 2015 17:33:52 +0000

Changed in webbrowser-app (Ubuntu RTM):
status: In Progress → Fix Released
Changed in canonical-devices-system-image:
status: In Progress → Fix Released
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

This bug was fixed in the package webbrowser-app - 0.23+15.04.20150127-0ubuntu1

---------------
webbrowser-app (0.23+15.04.20150127-0ubuntu1) vivid; urgency=low

  [ Olivier Tilloy ]
  * Update the m.youtube.com UA override to fix video playback. (LP:
    #1415107)
 -- Ubuntu daily release <email address hidden> Tue, 27 Jan 2015 17:33:47 +0000

Changed in webbrowser-app (Ubuntu):
status: In Progress → Fix Released
Olivier Tilloy (osomon) on 2015-01-28
Changed in webbrowser-app:
status: In Progress → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers