Fails to create partition table

Bug #336451 reported by Jeremy Visser on 2009-03-01
2
Affects Status Importance Assigned to Milestone
VMBuilder
Low
Unassigned

Bug Description

When I try to run vmbuilder, I get the following:

 $ sudo ../vmbuilder/vmbuilder vmw6 ubuntu -m 768
 2009-03-02 09:49:03,448 INFO Creating disk image: /tmp/vmbuilder6mtufT/disk0.img
 2009-03-02 09:49:03,451 INFO Adding partition table to disk image: /tmp/vmbuilder6mtufT/disk0.img
 2009-03-02 09:49:03,456 INFO Cleaning up
 Traceback (most recent call last):
 File "../vmbuilder/vmbuilder", line 29, in <module>
  VMBuilder.run()
 File "/home/jeremy/Builds/vmbuilder/VMBuilder/__init__.py", line 66, in run
  frontend.run()
 File "/home/jeremy/Builds/vmbuilder/VMBuilder/plugins/cli/__init__.py", line 67, in run
  vm.create()
 File "/home/jeremy/Builds/vmbuilder/VMBuilder/vm.py", line 469, in create
  raise e
 VMBuilder.exception.VMBuilderException: Process (['parted', '--script', '/tmp/vmbuilder6mtufT/disk0.img', 'mklabel', 'msdos']) returned 1. stdout: Error: Error opening /tmp/vmbuilder6mtufT/disk0.img: Invalid argument
 , stderr:

Looks like creating the partition table is failing. Running on a fully updated Gentoo ~x86 system.

I mount my /tmp as a tmpfs. Would that make any difference?

Soren Hansen (soren) wrote :

Yes, trying to do this on a tmpfs is very likely the problem. As a workaround, try remount it like so: mount -o remount,dev /tmp

VMBuilder should check for this and bail out very early saying that it won't work, and tell the user what they can do to fix it.

Changed in vmbuilder:
status: New → Confirmed
importance: Undecided → Low
Soren Hansen (soren) wrote :

Hm.... Actually, which version of parted are you using?

Soren Hansen (soren) on 2009-10-28
Changed in vmbuilder:
status: Confirmed → Incomplete
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers