[unity-3d/oneiric] Vanishing window buttons after unmaximizing apps

Bug #859388 reported by tista on 2011-09-26
24
This bug affects 4 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Unity
Expired
Undecided
Unassigned
unity (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

[methods]
1. open any apps from any where you want.
2. click the apps's maximize button to maximize.
3. metacity window frame were hidden and window control buttons were showed on unity panel via hover and/or any way.
4. click the "unmaximize" button on unity panel to restore the apps to unmaximize.
5. metacity window frame were shown again and this frame only shows window title without any control buttons. and also window title seems to be shifted to left a bit (the length seems exactly same as the width of control buttons?).

[recovery]
* Moving mouse pointer across over the desired area of control buttons.
* Changed focus to other apps.

[Reproducible percentages]
* especially firefox scores top-rated, around 50% or higher.
* even if on any apps were tested, usually this issue comes up via ways repeated more than 4 and/or 5 times.

[machine]
* Thinkpad X121e (AMD Fusion-APU, Radeon HD6310)

[release]
* Oneiric beta2 (continued to update from alpha1)

[unity-version]
* 4.16.0-0ubuntu2

[compiz-version]
* 1:0.9.5.94+bzr20110919-0ubuntu1

[2D video driver]
* xserver-xorg-video-radeon_1:6.14.99+git1109201520.d78860~gd~n (Oibaf's PPA)

[Mesa/OpenGL renderer]
* Gallium 0.4 on AMD PALM 2.1 Mesa 7.12-devel (git-1a662e7 natty-oibaf-ppa)

tista (tista) on 2011-09-26
description: updated
tista (tista) wrote :

Added screenshots:

1st one shows "before maximizing".
2nd one does "after unmaximizing".

tista (tista) wrote :

Oops, 2nd one is here... :P

description: updated
Wildjiji (wildjiji) wrote :

I have exactly the same problem.

My environment:

[machine]
M/B: ASUS P5Q, CPU : Intel Core2 Duo E8500
Videocard: ATI Radeon HD 4870(RV770)

[release]
Oneiric beta2 (continued to update from alpha2)

[unity-version]
4.16.0-0ubuntu2

[compiz-version]
1:0.9.5.94+bzr20110919-0ubuntu1

[video driver]
xserver-xorg-video-radeon 1:6.14.99~git20110811.g93fc084-0ubuntu1

[Mesa/OpenGL]
Gallium 0.4 on AMD RV770 2.1 Mesa 7.11

Adolfo Jayme (fitojb) on 2011-09-27
Changed in unity:
status: New → Confirmed
Didier Roche (didrocks) on 2011-09-30
Changed in unity (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Jay Ó Broin (ismise) wrote :

Same problem here, I'm using nVidia drivers.

Is this fixed in Precise or Oneiric for you?

Adolfo Jayme (fitojb) wrote :

I have not seen this any more in Precise.

Omer Akram (om26er) wrote :

Thanks for the bug report. Is that still an issue for you Ubuntu 12.04 with all updates applied? Can you please test that and let us know?

Changed in unity (Ubuntu):
status: Confirmed → Incomplete
Changed in unity:
status: Confirmed → Incomplete
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for Unity because there has been no activity for 60 days.]

Changed in unity:
status: Incomplete → Expired
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for unity (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

Changed in unity (Ubuntu):
status: Incomplete → Expired
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers