Unity doesn't show the top menu bar or launcher after upgrading from 14.04 to 14.10

Bug #1420025 reported by Piotr Borowski on 2015-02-09
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Unity
New
Undecided
Unassigned

Bug Description

I just upgraded Ubuntu from 12.04 to 14.04 to 14.10. After the first update the system launched Unity and everything was fine (when the updater asked me about configuration of something I always clicked "Replace"). After the second update I could log in, but there was only the wallpaper and some icons displayed. There is no top menu bar or the Launcher. The only way for me to run an application is to press Ctrl+Alt+F1 and type "export:DISPLAY=:0" and then "chromium-browser" for example. The applications are missing the decorations and I can't use any keyboard shortcuts.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 14.10
Package: xorg 1:7.7+7ubuntu2
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.16.0-30.40-generic 3.16.7-ckt3
Uname: Linux 3.16.0-30-generic x86_64
.tmp.unity.support.test.0:

.tmp.unity.support.test.1:

ApportVersion: 2.14.7-0ubuntu8.1
Architecture: amd64
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: compiz
CompositorUnredirectDriverBlacklist: '(nouveau|Intel).*Mesa 8.0'
CompositorUnredirectFSW: true
Date: Mon Feb 9 22:45:38 2015
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: utopic
DistroVariant: ubuntu
ExtraDebuggingInterest: Yes, if not too technical
GraphicsCard:
 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Juniper XT [Radeon HD 5770] [1002:68b8] (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Gigabyte Technology Co., Ltd Device [1458:21d7]
InstallationDate: Installed on 2011-01-10 (1491 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 10.04 LTS "Lucid Lynx" - Release amd64 (20100429)
MachineType: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-770T-USB3
ProcEnviron:
 TERM=xterm
 PATH=(custom, no user)
 XDG_RUNTIME_DIR=<set>
 LANG=pl_PL.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.16.0-30-generic root=UUID=86e64e82-e0e2-4dbf-a9b2-40ba4917e444 ro quiet splash vt.handoff=7
SourcePackage: xorg
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
dmi.bios.date: 01/06/2010
dmi.bios.vendor: Award Software International, Inc.
dmi.bios.version: F1
dmi.board.name: GA-770T-USB3
dmi.board.vendor: Gigabyte Technology Co., Ltd.
dmi.board.version: x.x
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: Gigabyte Technology Co., Ltd.
dmi.modalias: dmi:bvnAwardSoftwareInternational,Inc.:bvrF1:bd01/06/2010:svnGigabyteTechnologyCo.,Ltd.:pnGA-770T-USB3:pvr:rvnGigabyteTechnologyCo.,Ltd.:rnGA-770T-USB3:rvrx.x:cvnGigabyteTechnologyCo.,Ltd.:ct3:cvr:
dmi.product.name: GA-770T-USB3
dmi.sys.vendor: Gigabyte Technology Co., Ltd.
version.compiz: compiz 1:0.9.12+14.10.20140918-0ubuntu1
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.56-1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 10.3.2-0ubuntu0.1
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 10.3.2-0ubuntu0.1
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.16.0-1ubuntu1.2
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.9.0-1ubuntu2
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.4.0-2ubuntu2
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.99.914-1~exp1ubuntu4.2
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.11-1ubuntu2
xserver.bootTime: Mon Feb 9 22:35:43 2015
xserver.configfile: default
xserver.devices:
 input Power Button KEYBOARD, id 6
 input Power Button KEYBOARD, id 7
 input Logitech Gaming Mouse G300 MOUSE, id 8
 input Logitech Gaming Mouse G300 KEYBOARD, id 9
 input AT Translated Set 2 keyboard KEYBOARD, id 10
xserver.errors:

xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.version: 2:1.16.0-1ubuntu1.2
xserver.video_driver: radeon

Piotr Borowski (optiores) wrote :
Piotr Borowski (optiores) wrote :

Just wanted to update that launching the Gnome seems like a workaround, because it works fine.

summary: - No upper panel or window decorations after upgrading from 14.04
+ Unity doesn't show the top menu bar or launcher after upgrading from
+ 10.04 to 14.04
summary: Unity doesn't show the top menu bar or launcher after upgrading from
- 10.04 to 14.04
+ 12.04 to 14.04
summary: Unity doesn't show the top menu bar or launcher after upgrading from
- 12.04 to 14.04
+ 14.04 to 14.10
description: updated
no longer affects: xorg (Ubuntu)
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers