Unity & Compiz Testing: keyboard applets not working

Bug #1040121 reported by Carla Sella on 2012-08-22
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Unity
Confirmed
Undecided
Unassigned
unity (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

During this test: http://packages.qa.ubuntu.com/qatracker/milestones/231/builds/21598/testcases on my PC (this is my hardware: http://wiki.ubuntu-it.org/CarlaSella/lshw), after log out and login again, the Keyboard applet has lost HUD setting and HUD does not work and the launch terminal setting is set but does not work.
If I try to set them the do not work all the same.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 12.10
Package: unity 6.2.0-0ubuntu3~test5 [origin: LP-PPA-timo-jyrinki-prerelease]
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.5.0-11.11-generic 3.5.2
Uname: Linux 3.5.0-11-generic x86_64
.tmp.unity.support.test.0:

ApportVersion: 2.4-0ubuntu9
Architecture: amd64
CompizPlugins: [core,composite,opengl,compiztoolbox,decor,vpswitch,snap,mousepoll,resize,place,move,wall,grid,regex,imgpng,session,gnomecompat,animation,fade,unitymtgrabhandles,workarounds,scale,expo,ezoom,unityshell]
CompositorRunning: compiz
CrashDB: unity
CurrentDmesg: [ 24.582899] init: plymouth-stop pre-start process (1180) terminated with status 1
Date: Wed Aug 22 17:14:58 2012
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: quantal
DistroVariant: ubuntu
GraphicsCard:
 NVIDIA Corporation G86 [GeForce 8400 GS] [10de:0422] (rev a1) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: XFX Pine Group Inc. Device [1682:2310]
InstallationMedia: Ubuntu 12.10 "Quantal Quetzal" - Alpha amd64 (20120724.2)
MachineType: System manufacturer System Product Name
ProcEnviron:
 TERM=xterm
 PATH=(custom, no user)
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.5.0-11-generic root=UUID=8e43d34d-2ebd-49ef-8587-4d71c99c9d41 ro quiet splash vt.handoff=7
Renderer: Software
SourcePackage: unity
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
XorgLogOld:

dmi.bios.date: 05/28/2007
dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
dmi.bios.version: 0702
dmi.board.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.
dmi.board.name: M2N
dmi.board.vendor: ASUSTeK Computer INC.
dmi.board.version: Rev 1.xx
dmi.chassis.asset.tag: Asset-1234567890
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: Chassis Manufacture
dmi.chassis.version: Chassis Version
dmi.modalias: dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr0702:bd05/28/2007:svnSystemmanufacturer:pnSystemProductName:pvrSystemVersion:rvnASUSTeKComputerINC.:rnM2N:rvrRev1.xx:cvnChassisManufacture:ct3:cvrChassisVersion:
dmi.product.name: System Product Name
dmi.product.version: System Version
dmi.sys.vendor: System manufacturer
version.compiz: compiz 1:0.9.8+bzr3308+merged-0ubuntu1~ccsgnomeintegrationgsettings4
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.38-0ubuntu2
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 8.0.4-1ubuntu1
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 8.0.4-1ubuntu1
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.12.99.904-0ubuntu2
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.7.3-0ubuntu1
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:6.99.99~git20120713.6ef1ad6a-0ubuntu1
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.20.3-0ubuntu1
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.1-4~ubuntu1

Carla Sella (carla-sella) wrote :
Ubuntu QA Website (ubuntuqa) wrote :

This bug has been reported on the Ubuntu Package testing tracker.

A list of all reports related to this bug can be found here:
http://packages.qa.ubuntu.com/qatracker/reports/bugs/1040121

tags: added: package-qa-testing
Bilal Akhtar (bilalakhtar) wrote :

You mean to say, the HUD does not open after you change keyboard layouts? Could you elaborate on the issue? Thanks!

Changed in unity:
status: New → Incomplete
Carla Sella (carla-sella) wrote :

Yes, I did what was written in this testcase: http://packages.qa.ubuntu.com/qatracker/milestones/231/builds/21598/testcases/1412/results. In the kebyoard applet I made some modifications to the shortcuts to non-default settings, I installed the ppa and updated the packages, I logged off and back in from my account, but, even after a reboot, HUD does not open after this.
I even tryed to change the shortucts setting for HUD but it simply does not work anymore.

Changed in unity:
status: Incomplete → Confirmed
Changed in unity (Ubuntu):
status: New → Confirmed
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers