dcam_juju_capture_thread (375) :Dequeue failed!

Bug #1131217 reported by WIllington Velasco on 2013-02-21
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
unicap
Undecided
Unassigned

Bug Description

Hello,

I´m installing a DFx 41BF02 using the juju stack, i compile the latest code succesfully
(btw, since latest distros aren´t shipphing *.la files compilling libunicapgtk shows some errors)
i test it on a Toshiba Qosmio laptop and works Ok,

but i tried on another computer (desktop computer) and fails, i made sure have the same kernell 3.2.0-38-generic
distro, libraries, etc. i´ve tested the camera sucessfully with coriander (libdc1394) and works ok, so isn't a harware problem.

i put --enable-debug-dcam on configure script, and test with sdl_display.c , the windows popup with a green color ...

here is the output:

-------------------
Select video format: 0
dcam.c cpi_enumerate_formats (507) :dcam enumerate formats, index: 0 id: YUV(4:2:2) 1280x960
dcam.c cpi_enumerate_formats (508) :format: 1280x960x16
dcam.c cpi_set_format (549) :current_format_index: 0, in identifier: YUV(4:2:2) 1280x960 out identifier: YUV(4:2:2) 1280x960
dcam_property.c _dcam_check_frame_rate_available (1787) :check frame rate avail: quad= 60000000, rate: 5 := 0
dcam_property.c _dcam_check_frame_rate_available (1787) :check frame rate avail: quad= 60000000, rate: 4 := 0
dcam_property.c _dcam_check_frame_rate_available (1787) :check frame rate avail: quad= 60000000, rate: 3 := 0
dcam_property.c _dcam_check_frame_rate_available (1787) :check frame rate avail: quad= 60000000, rate: 2 := 1
dcam_v_modes.c _dcam_set_mode_and_format (210) :format: 2, mode: 0
dcam.c dcam_capture_start (815) :BW_allocate: success
dcam.c dcam_capture_start (820) :BW allocated
dcam.c dcam_capture_start (868) :bytes per pkt: 2560 idx: 98, channel: 0, frame rate: 2
dcam_juju_capture.c dcam_juju_capture_thread (375) :Dequeue failed!
dcam_juju_capture.c dcam_juju_shutdown (233) :Failed to stop iso
1394util.c _1394util_free_bandwidth (509) :Available bandwidth: 0x933 ( 2355 )
dcam.c dcam_capture_start (815) :BW_allocate: success
dcam.c dcam_capture_start (820) :BW allocated
dcam.c dcam_capture_start (868) :bytes per pkt: 2560 idx: 98, channel: 0, frame rate: 2
Failed to wait for buffer on device: Imaging Source DFx 41BF02 1841210488
------------

the firewire board is:
04:00.0 FireWire (IEEE 1394): VIA Technologies, Inc. VT6315 Series Firewire Controller (rev 01)

Many thanks for your help !

WIllington Velasco (wito) wrote :

Update on this

the fails occurs when you have more than one Firewire card, i´was setting up for 2 cameras with 2 different adaptors
(if i put 2 cameras on the same card, i have bandwith problems, and some glitches.. nevermind)
the second card doesn´t work, i mean the second enumerate card on PCI bus or ( /dev/fw1)
so could be a mismatch enumeration ? or its a libraw1394 problem?

the test with libdc1394 are ok ( mean that bot Firewire cards are ok)

thanks again

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers